Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Exploatarea gazelor de sist: dezvoltare durabila sau dezastru ecologic?!

Detalii eveniment

Social links
Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 1 deceniu si 5 luni
Apartine de
Universitatea de Vest
Vizualizari
1773

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 12 decembrie 201319:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

va invitam la Dezbaterea "Exploatarea gazelor de sist: dezvoltare sau dezastru ecologic?", ce va avea loc Joi, 12 decembrie, orele 19.00, A01, la Universitatea de Vest.

Dezbaterea pe acest subiect este cu atat mai necesara cu cat guvernul actual pare ca ignora in totalitate opozitia cetatenilor in aceasta privinta, dovada fiind abuzurile jandarmilor asupra protestatarilor din Pungesti (Jud. Vaslui). Se incearca clarificarea unor probleme, in contextul in care conducatorii tarii nu raspund intrebarilor societatii civile legate de aceasta tehnologie controversata sau a riscurilor de mediu. Problematica este cu atat mai arzatoare si locala, cu cat s-au dat concesiuni si acorduri pentru exploatare in mai multe localitati din judetul Timis. SC Prospectiuni SA strabate judetul in lung si in lat, declarand ca nu cauta gaze de sist ci petrol si gaze naturale si semnand contracte cu proprietarii terenurilor prospectate, fara ca acestia sa fie bine informati.

Localitatile vizate din Timis sunt Checea, Cărpiniş, Becicherecu Mic, Dudeştii Noi, Săcălaz, Cenei, Uivar, Sânmihaiu Român, Giroc, Şag, Parţa, Peciu Nou şi Giulvăz.

Recent Guvernul a aprobat unor companii straine concesionarea unor suprafeţe aflate în apropierea localităților Biled, Periam și Băile Felix pentru explorarea în vederea exploatării de hidrocarburi convenţionale, fara studii de mediu si impact si fara informarea sau consultarea populatiei.

Desi declaratiile oficiale sustin ca nu este vorba de gaze de sist in Timis, ci de gaze conventionale, multi le considera a fi doar o cortina pentru a se putea face prospectarile de subsol fara opozitie publica.

Parteneri: organizatiile studentesti OSUT si SSMT

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com