Timisoara

Anunt Diamant ASA NST

ASA NST Timisoara - Produse si echipamente de protectie, Papetarie, Produse de curatenie, Produse food si non food, Etichete
https://asa-nst.ro

EXPO x 2: Marianne Mispelaere / Zofia Cielatkowska

EXPO x 2: Marianne Mispelaere / Zofia Cielatkowska

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 5 ani si 3 luni
Vizualizari
591

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 7 decembrie 201818:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Fundația Art Encounters vă invită la vernisajul celor două evenimente care fac parte din noul program artistic al fundației:
Prima expoziție în România a artistei franceze Marianne Mispelaëre, Sounds Make Worlds / Sunetele creează lumi
Expozția rezultată în urma primei rezidențe curatoriale a fundației – proiectul propus de curatoarea poloneză Zofia Cielątkowska, COMMON SPACE Images, Stories, Voices / SPAȚIUL COMUN – Imagini, narațiuni, voci

Vernisaj: 7 decembrie, ora 18:30
Fundatia Art Encounters
Casa ISHO, bd. Take Ionescu 46C, Timișoara

.......................................................................................................
Marianne Mispelaëre – Sounds Make Worlds / Sunetele creează lumi
Curator: Diana Marincu
Partener: Institutul Francez Timișoara

Marianne Mispelaëre propune o arhivă a dispariției și o expunere a invizibilității, într-un cadru conceptual definit de ștergerile succesive pe care le face memoria colectivă și de suprapunerea acestor reziduuri într-un „palimpsest evaziv”. Expoziția „Sunetele creează lumi” traversează o istorie marginală, exclusă din sistemele dominante de gândire pe baza cărora sunt stabilite prioritățile politice și economice la nivel global. Inspirate de cercetarea unor lumi dispărute și mulțimi invizibile, lucrările lui Marianne explorează consecințele acestor fenomene și reflectarea lor în spațiul public. Identitățile estompate prin procesul pierderii limbajului comun își revendică prezența în cadrul unui dialog pe care Marianne îl stabilește între sunet și cuvânt, între imagine și reprezentare.
Sunetul este ordonat de om în muzică, structuri lexicale, limbă și cultură, iar acest proces poate fi urmărit nu doar prin ceea ce se produce nou, ci și prin lucrurile care se pierd pe parcurs – identitățile dislocate dintr-un cadru geografic și istoric prin tranziția spre alte limbi și paradigme culturale. „Bibliothèque des silences” colecționează limbile dispărute recent, din 1986 până azi, fixând data dispariției și locul geografic al acestora. Imaginea trece la rândul ei printr-un proces continuu de responsabilizare și asumare a funcției sale primordiale de a coagula conștiința colectivă. „Silent Slogan” reprezintă un vast repertoriu al gesturilor devenite simbolice pentru eșecul dialogului dintre societatea civilă și puterea politică. Gesturile spontane identificate de Marianne în rândul participanților la proteste din 2010 până astăzi sunt transpuse într-un „atlas” vizual comparabil cu un nou alfabet subversiv, în măsură să comunice mai eficient decât orice cuvânt. Extrase din contexte diferite, cum ar fi Primăvara arabă sau Indignados, imaginile adunate de pe internet reprezintă mesajele oamenilor care își exprimă opinia prin gesturi, folosindu-și mâinile în locul cuvintelor.
Întreaga expoziție evocă istorii discrete pentru care reprezentarea adecvată depinde doar de capacitatea noastră de a vedea ceea ce nu este vizibil și de a asculta ceea ce nu se aude.

...........................................................................................................
COMMON SPACE - Images, Stories, Voices / SPAȚIU COMUN – Imagini, narațiuni, voci

Un proiect inițiat de Zofia Cielątkowska, curatoarea aflată în rezidența Art Enconters în perioada noiembrie-decembrie 2018

„Cuvântul comun sugerează ceea ce este uzual, simplu, tipic, foarte adesea de neobservat și, în același timp, ceva colectiv și împărtășit (în moduri conștiente sau inconștiente).
Cercetarea, proiectul și expoziția „COMMON SPACE - Images, Stories, Voices / SPAȚIU COMUN – Imagini, narațiuni, voci” oferă spațiu și timp narațiunilor propuse de femei, prin expunerea diverselor materiale istorice sau contemporane legate de femeile din România. Proiectul face posibile observarea și aprecierea muncii invizibile a femeilor și a activităților lor de zi cu zi. COMMON SPACE este un pretext pentru reflecția critică asupra feminității și a locului pe care îl ocupă femeia în istorie și în prezent. Proiectul are o natură procesuală, o structură bazată pe colaborare și deschidere, fiind dezvoltat prin contribuțiile și ideile publicului.”

În urma unui apel de contribuții lansat de Zofia, au fost selectați artiști a căror implicare va fi anunțată pe parcurs, până la finalul proiectului.

Cele două expoziții rămân deschise până pe 9 martie 2019

Fundatia Art Encounters
Casa ISHO, bd. Take Ionescu 46C, Timișoara
Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la:
contact@artencounters.ro

Filtre expozitie

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro