Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Expozitia Analog - 21 de fotografi maghiari din secolul XX

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
1734

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 24 iulie 2014 - Duminica 24 august 201418:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Evenimentul va avea loc la Muzeul de Artă Timișoara, Palatul Baroc, Piața Unirii 1. În cadrul deschiderii, vor lua cuvântul prof. univ. dr. Victor Neumann - directorul Muzeului de Artă Timișoara, Brîndușa Armanca - realizator TV, Ferenc Csák - istoric de artă, directorul Liberty Art Centre Budapesta și deținătorul colecției de fotografii “Analog” și Colin Ford, CBE - unul dintre cei mai importanți critici de artă din Marea Britanie, fondator al National Media Museum, Bradford, UK. Deținător unei largi colecții de pictură și sculptură, criticul de artă Ferenc Csák și-a îndreptat atenția, începând cu anii 1980, înspre fotografie.

În acea vreme, fotografiile nu erau considerate opere care să facă obiectul unei colecții de artă. În mod interesant, acestea au început să capteze atenția colecționarului datorită altor lucrări de artă. Primele care și-au făcut loc în colecție au fost fotogramele lui Tihamér Gyarmathy, pe care marele artist maghiar le-a considerat de egală însemnătate cu picturile sale. Se pot menționa de asemenea colajele lui Endre Bálint, Gyula Marosán sau Mihály Schéner. Aceste obiecte denotă forme variate ale expresiei fotografice.

Decizia de a avea o secțiune separată, dedicată fotografiei secolului XX îi aparține lui Ferenc Csák, iar selecția si finalizarea a fost realizată de expertul în fotografie Károly Kincses în anul 2011, în urma expoziției Eyewitness de la Academia Regală de Arte din Londra. Cu ocazia acelui eveniment, publicul londonez s-a familiarizat cu cei mai importanți fotografi maghiari și cu lucrările acestora realizate până în anul 1989.

Toate fotografiile din colecție au fost realizate prin metode analogice, de unde și titlul expoziției. Publicul Muzeului de Artă Timișoara va putea admira o selecție de peste 100 de fotografii din totalul celor 500 de piese aflate în Colecția de Fotografie “Analog“. Expoziția oferă o imagine concisă a fotografiei documentare sau de avangardă din Ungaria, din a doua jumătate a secolului XX.

Cei 21 de artiști expuși sunt: Demeter Balla, András Bánkuti, Imre Benkő, Tamás Féner, Endre Friedmann, Miklós Gulyás, József Hajdú, László Haris, Károly Hemző, Judit M. Horváth, Péter Horváth, Antal Jokesz, Gábor Kerekes, Péter Korniss, György Stalter, András Szebeni, Lenke Szilágyi, Péter Tímár, László Török, Tamás Urbán, Magdolna Vékás.
Expoziția de la Muzeul de Artă Timișoara va fi deschisă publicului până în 24 august a.c. şi va putea fi vizitată zilnic (cu excepţia zilei de luni) între orele 10-18.

Prof. univ. dr. Victor Neumann
Director Muzeul de Artă Timișoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii