Timisoara

Expozitia „Benzi desenate din Germania”

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1476

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 3 noiembrie 2014 - Vineri 28 noiembrie 2014

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Centrul Cultural German Timișoara participă anul acesta în calitate de partener la Festivalul de Comicsuri și Animații C.A.T. și invită în data de 1 noiembrie 2014, la ora 18, la proiecția unei serii de filme de animație germane, produse și puse la dispoziție pentru proiectare de către Academia de Film Baden-Württemberg, cu susținerea Ministerului pentru Știință, Cercetare și Artă Baden-Württemberg. Filmele de animație vor fi proiectate la Casa Artelor (str. A. Pacha nr. 8) cu subtitrare în limba engleză. Prezentă la proiecție va fi și doamna Sigrid Gairing de la Academia de Film Baden-Württemberg, care după proiecție va participa la o discuție cu publicul.

De asemenea în cadrul Festivalului C.A.T. Centrul Cultural German Timișoara va prezenta expoziția „Benzi desenate din Germania” a Goethe-Institut. Această expoziție oferă prin intermediul a 25 de benzi desenate o imagine de ansamblu asupra scenei germane de benzi desenate, care este foarte activă și se bucură de recunoaștere internațională. Dacă până cu puțini ani în urmă benzile desenate germane nu erau foarte cunoscute în străinătate, acum lucrurile s-au schimbat la nivel internațional. Benzile desenate germane sunt primite cu din ce în ce mai mult interes și recunoaștere datorită diversității și limbajului lor narativ și imagistic individual.

În perioada 3 – 28 noiembrie 2014 expoziția „Benzi desenate din Germania” va putea fi răsfoită în biblioteca Centrului Cultural German.