Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Expozitia Trup si Transformare

Expozitia Trup si Transformare

Detalii expozitie

Social links
Categorie
Expozitii
Modificat
acum 3 saptamani si 2 zile
Vizualizari
411

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 4 iunie 2024 - Vineri 14 iunie 2024

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

TRUP ȘI TRANSFORMARE
4 iunie-14 iunie, UVT Art Center
Vernisaj: 4 iunie, ora 18:00
Artiști: Geta Adam, Ana Baia, Matei Butoi, Andreea Gugescu, Alexandra Irimia, Roberta Knapp, Otilia Lacatîș, Oscar Iustin Mărgărintoni, Daria Munteanu, Adrian Murgulescu, Deborah Nagy, Rebeca Șerbănescu, Simona Talpău, Carla Traum
Echipa curatorială: Aliss Bacanu, Ioana Bartha, Slavicica Broșniac, Oana Cozac, Regina Damian, Ana Diuța, Alisha Lovin, Ana Maria Marius, Ioana Oprișa
Coordonator: Maria Orosan-Telea
“Expoziția TRUP ȘI TRANSFORMARE aduce în prim-plan o varietate de perspective artistice asupra corpului uman și a procesului său continuu de evoluție. De la reprezentări realiste la abordări abstracte sau conceptuale, artiștii propun viziuni unice, evidențiind frumusețea și complexitatea trupului în toate formele și stadiile sale. Dincolo de strictele căutări formale, lucrările selectate abordează profunzimea experienței umane, interpretând trupul ca loc al metamorfozei, oscilând între vulnerabilitate și potențialitate. Această temă transcende aspectul fizic al transformării, explorând în egală măsură schimbările interioare, psihologice și sociale care însoțesc evoluția individului în timp.
Artiștii expozanți cercetează ideea de corp ca un teritoriu al libertății și al revendicării de sine, dar și ca un teren de luptă împotriva normelor și stereotipurilor impuse de mediu, cultură și societate.
Printre lucrări se numără picturi ce surprind frânturi de mișcare și expresie corporală, sculpturi ce reinterpretează formele anatomice într-un mod fragmentar, fotografii ce documentează metamorfozele fizice, lucrări grafice în tehnici tradiționale și digitale ce reflectă viziuni onirice, instalații și performance-uri care aduc în prim-plan relația dintre corp și spațiu.” (Regina Damian & Ana Diuța, fragmente din textul curatorial)
✔️Proiectul este rezultatul unei cercetări curatoriale realizate de masterandele din anul I, specializarea "Patrimoniu, restaurare și curatoriat în artele vizuale" din cadrul Facultății de Arte și Design- UVT.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro