Timisoara

Expozitie Selma Meerbaum

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 5 ani si 10 luni
Vizualizari
498

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 27 ianuarie 2017 - Vineri 17 februarie 2017

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Selma Meerbaum – "Tu, știi tu, cum țipă un corb?" , la Muzeul de Artă Timișoara O tânără femeie nu și-a putut trăi marea iubire. A trebuit să moară pentru că era evreică. 57 de poezii o fac însă nemuritoare.
Expoziția a fost concepută de Helmut Braun la începutul anului 2013 și materializată împreună cu Ralf Liebe (layout și print). Ea ne conduce prin viața și opera autoarei, ne prezintă orașul natal Cernăuți, povestește despre Holocaustul din Transnistria și despre viață și moarte în lagărul de concentrare Michailowka, locul în care a murit Selma Meerbaum-Eisinger (1924-1942).
Expoziția cuprinde 43 de panouri (majoritatea color) înrămate, în format 50 x 65. De asemenea expoziția cuprinde și materiale pentru vitrine (cărți, cărți audio, pagini de manuscrise etc).
Expoziția va putea fi vizitată la Muzeul de Artă Timișoara, de marți până duminică, între orele 10-18, până îndata de 17.02.2017 (luni închis).

O expoziție a Centrului pentru artă interzisă și a fundației Rose Ausländer din Köln.
Evenimentul este organizat de către Centrul Cultural German Timișoara cu sprijinul Goethe Institut București, Ministerul de Externe al Germaniei și în colaborare cu Muzeul de Artă Timișoara.