Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro

Expozitie de pictura Lucia Buzac

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 1 deceniu si 1 luna
Vizualizari
1338

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 16 octombrie 2013 - Duminica 17 noiembrie 2013Ma-D: 10-18

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Muzeul de Artă Timişoara are onoarea de a vă invita la expoziţia de pictură Lucia Buzac. Vernisajul va avea loc miercuri, 16 octombrie a.c., la ora 18, la Palatul Baroc din Piaţa Unirii, Timişoara. În deschidere va lua cuvântul criticul de artă Andreea Foanene, vicepreşedinte al UAP Timişoara.

Lucia Buzac, născută Medeanu, la Arad, 25 martie 1923, a studiat la Liceul "Ghiba Birta" din Arad şi apoi la Facultatea de Belle Arte din Timişoara, cu profesorii Romul Ladea, Aurel Ciupe si Julius Podlipny.
Provine dintr-o familie de ardeleni din judeţele Alba şi Hunedoara, mama profesoară de vioară si tatăl inginer arhitect. Unchiul său, artistul Sava Hentia, a fost pictor, asemenea mătuşii sale, Lucia Oana, pictoriţă la Sebeş.

Lucia Buzac a candidat, ulterior liceului, la două facultăţi: pian si Belle Arte, a fost admisă cu succes la ambele, şi a ales calea picturii. Aceasta a reprezentat chemarea Luciei Buzac şi, chiar daca a profesat ca economist, şi-a consacrat timpul liber picturii.

Abordează majoritatea tehnicilor picturii - pastel, cărbune şi ulei - şi a expus în ultimii ani în expoziţii personale şi colective, în calitate de membră a Asociaţiei "Romul Ladea". Tablourile sale se află în colecţii private din România, Europa şi America de Nord.

Deliu Petroiu: "Lucrările Luciei Buzac sugerează o atmosferă romantică. Spiritul romantic se manifestă mai pregnant mai ales în lucrările realizate pe un fond închis la culoare, de unde răsar diverse flori colorate, de o gingăşie debordantă. Starea de spirit diferă de la o lucrare la alta, în funcţie de atitudinea psihică a creatoarei. Tablourile hibernale sunt dominate de brunuri, pe cand compoziţiile primăvăratice sunt invadate de soare, de strălucire […] Lucrările artistei sunt atent studiate, iar secvenţele expuse ne demonstrează că avem de a face cu un artist care ştie să faca pasteluri, care se lasă stăpânit de o stare de melancolie."

Expoziţia cuprinde 30 de pasteluri şi lucrări de grafică semnate de artistă şi va fi deschisă publicului până în data de 17 noiembrie a.c. în fiecare zi între orele 10-18 (în zilele de luni închis).

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro