Timisoara

Expozitie „V8 – Platforma de arta contemporana“

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1613

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 14 octombrie 2014 - Sambata 1 noiembrie 201418:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

„Das Deutschlandprojekt“: Expoziție „V8 – Platforma de artă contemporană“ 14 octombrie - 1 noiembrie | Calpe Gallery (str. Hector nr. 1)

Prin „Das Deutschlandprojekt – orașul Karlsruhe“ am reușit cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și a Primăriei Karlsruhe să prezentăm prin concerte, proiecții de filme și reprezentații de teatru desfășurate pe parcursul întregului an, aspecte actuale din cultura şi arta orașului Karlsruhe. Acum dorim să invităm la expoziția „V8 – Platforma de artă contemporană“, a platformei V8 din Karlsruhe, acesta fiind ultimul eveniment din cadrul „Das Deutschlandprojekt – orașul Karlsruhe“.
Vernisajul expoziției va avea loc în data de 14 octombrie 2014, la ora 18, în Calpe Gallery (str. Hector nr. 1). Expoziția va fi vernisată de către Swantje Volkmann, referent cultural pentru sud-estul Europei la Muzeul Central al Şvabilor Dunăreni din Ulm. Prezenți la vernisaj vor fi și artiștii Franziska Degendorfer, Michael Grudziecki și Daniel Wogenstein, a căror lucrări vor fi și expuse.
Un moment muzical în cadrul vernisajului va fi oferit de muzicienii Petre Ionuțescu (trompetă), Sergiu Catana (tobe, percuții) și Gabriel Almași (chitară electrică), cunoscuți ca și TROMPETRE.
Platforma pentru artă nouă V8 a fost înființată în 2005 de către studenți ai Academiei de Artă de la Karlsruhe, fiind o organizație non-profit. Denumirea provine de la adresa sediului – Viktoriastraße nr. 8. De la înființare încoace s-a consacrat ca o parte integrantă a vieții culturale și artistice din Karlsruhe, considerându-se un mediator între tinerii artiști și publicul interesat de artă.
Platforma V8 dorește să se remarce prin contribuții interesante și diversificate la arta contemporană, depășind instituțiile culturale tradiționale.
În ultimii zece ani, V8 a prezentat artiști din Germania și Europa în expoziții individuale sau de grup, găzduind circa zece expoziții pe an.
Printr-o diversitate de abordări estetice, publicului din Karlsruhe și acum și celui din Timișoara i se oferă o vedere panoramică asupra artei contemporane tinere. De obicei, la sediul V8 sunt expuse opere provenite din afara orașului, dar pentru evenimentul din Timișoara au fost aleși tineri artiști din Karlsruhe, ca reprezentanți ai orașului-partener.
În cadrul expoziției vor fi prezentate lucrările personale ale artiștilor, susținând ideea unei expoziții anuale comune a membrilor V8.
Publicul timișorean va putea vedea lucrări din domeniul picturii și graficii, dar și a artei plastice. Stiluri narative, suprarealiste se vor îmbina cu cele abstracte, constructiviste, pentru a demonstra diversitatea V8.
Vor fi expuse lucrările artiștilor Franziska Degendorfer (1980), Enrico Bach (1980), Pirmin Lang(1981), Michael Grudziecki (1977), Philipp Joswig (1974), Ralf Rose (1976) și Daniel Wogenstein(1977).
Expoziția poate fi vizitată în perioada 14 octombrie – 1 noiembrie 2014 la Calpe Gallery.