Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Fără gluten: pentru că trebuie sau doar...așa?

Fără gluten: pentru că trebuie sau doar...așa?

Detalii articol

Social links
Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
Clinica Naturell
Vizualizari
1307

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

După ce, ani de zile, au fost limitate doar la anumite magazine, alimentele fără gluten sunt acum peste tot. Culorile supermarketurilor abundă cu produse etichetate cu mândrie „Fără gluten”, iar multe restaurante oferă acum opțiuni fără gluten.

Pentru persoanele care nu pot tolera glutenul, proteina care se găsește în grâu, secară și orz, această abundență este o adevărată binecuvântare. Dar, în ultima vreme, a devenit o modă alimentația fără gluten. Bazându-se pe puține dovezi sau niciuna, oamenii au trecut la diete fără gluten pentru a pierde în greutate, pentru a-și stimula energia, pentru a trata autismul sau pentru a se simți în general mai sănătoși. Iar acest lucru nu are prea mult sens pentru mulți medici.

Referitor la asta, un profesor de la Harvard spune: "Persoanele sensibile la gluten s-ar putea simți mai bine, dar o parte mai mare nu va obține niciun beneficiu semnificativ din practică.”

Cum cauzează probleme glutenul
Persoanele cu boală celiacă nu pot tolera glutenul, nici măcar în cantități mici. Doar 50 de miligrame de proteină - aproximativ cantitatea dintr-un crouton mic - sunt suficiente pentru a provoca probleme. La persoanele cu boală celiacă, glutenul declanșează un răspuns imunitar care dăunează mucoasei intestinului subțire. Aceasta poate interfera cu absorbția nutrienților din alimente, poate provoca o serie de simptome și poate duce la alte probleme precum osteoporoza, infertilitatea, leziunile nervilor și convulsii.
O afecțiune conexă numită sensibilitate la gluten sau sensibilitate la gluten non-celiacă poate genera simptome similare bolii celiace, dar fără afectarea intestinală.

Nu cu mult timp în urmă, boala celiacă a fost diagnosticată printr-un proces de eliminare. Astăzi poate fi identificat cu un test de sânge pentru prezența anticorpilor împotriva unei proteine numite transglutaminază tisulară. O biopsie a intestinului confirmă diagnosticul.

Dieta fără gluten
Evitarea glutenului înseamnă mai mult decât renunțarea la pâinea tradițională, cereale, paste, pizza și bere. De asemenea, glutenul "pândește" în multe alte produse, inclusiv legumele congelate în sosuri, sosul de soia, unele alimente făcute cu „arome naturale”, suplimente de vitamine și minerale, unele medicamente și chiar pasta de dinți. Acest lucru face ca urmarea unei diete fără gluten să fie una extrem de dificilă.

Dacă sunteți hotărâți să alegeți o dietă fără gluten, este important să știți că aceasta vă poate configura anumite deficiențe nutritive. Pâinea și cerealele fortificate au devenit o sursă majoră de vitamine B. Deși pâinea făcută cu orez alb, tapioca și alte făini fără gluten devine tot mai frecventă, în general, nu este fortificată cu vitamine. Aceasta poate fi o problemă pentru oricine, dar este deosebit de îngrijorătoare pentru femeile care sunt însărcinate sau pot rămâne însărcinate. Ele au nevoie de vitamina B9, mai frecvent cunoscută sub numele de folat sau acid folic, pentru a preveni problemele la naștere. A lua un supliment de tipul multivitamine și multiminerale fără gluten este o idee bună pentru oricine încearcă să evite glutenul.

Grâul integral este, de asemenea, o sursă majoră de fibre alimentare, la care intestinele trebuie să funcționeze corect. Este posibil să obțineți fibra de care aveți nevoie de la alte cereale, cum ar fi orezul brun sau quinoa, sau fructele, legumele și fasolea, dar va trebui să depuneți efort.

Dacă credeți că puteți avea boala celiacă sau sensibilitatea la gluten, cel mai bine este să vă adresați unui medic înainte de a alege o dietă fără gluten, pentru că, odată ce o persoană a evitat glutenul pentru o perioadă, devine dificil de stabilit dacă are boală celiacă, sensibilitate la gluten sau nu.

Vă așteptăm la #clinicanaturell pentru a descoperi cele mai noi și benefice tratamente și terapii pentru sănătatea ta!

Până data viitoare,
Cu drag,

Echipa Clinica Naturell
Adresa: Timișoara, Calea Bogdăneștilor, nr. 22
Telefon: 0723 51.20.25, 0722 21.44.21, 0785 288.112

Sursa foto: fitfoodiesmantra.com/

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro