Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Femeile sofer de camion

Femeile sofer de camion

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 4 luni si 3 zile
Vizualizari
3212

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Optiunea de a conduce un camion si de a face cariera in acest domeniu, a crescut semnificativ pentru femei de-a lungul anilor. In ciuda diferentei mari dintre procentul de barbati soferi de camion si femeile ce conduc un vehicul de mare tonaj, cele din urma se integreaza gradual in aceasta meserie. De fapt, femeile au mai multe oportunitati ca niciodata de a lucra in domeniul transporturilor. De asemenea, acestea au optiunea de a detine propriul lor camion sau propria lor flota.

Prima femeie sofer de camion care a obtinut un carnet de sofer C+E si care a condus un vehicul comercial a fost Lillie McGee Drennan din Texas, SUA, in anul 1929. Mai tarziu, aceasta a devenit singura proprietara a Drenne Truck Line, prima companie de transport detinuta de o femeie.

Firmele de transport si-au dat silinta pentru a rezolva probleme curente precum siguranta soferilor, salariile si timpul petrecut de acestia pe drum, acestea fiind cateva dintre grijile ce afecteaza angajatii, indiferent de sex. Drept rezultat al anilor de lupta pentru drepturile lor, atat barbatii cat si femeile soferi au dreptul de a petrece acum mai mult timp alaturi de familiile lor.

In plus, companiile au reusit sa imbunatateasca conditiile de confort ale soferilor datorita noilor tehnologii in domeniu, oferind pentru camioane sisteme de aer conditionat clasic si stationar si frigidere auto.

Multe persoane poate se vor intreaba de ce femeile ar alege sa conduca un camion, in loc de a merge la facultate sau de a alege o slujba de birou bine platita drept cariera, in timp ce altele vor invinovati femeile sofer pentru ca nu s-au casatorit si nu au o familie. Insa, fiecare femeie sofer de camion va avea propriile ei raspunsuri pentru aceste intrebari dificile si propriile ei motive pentru care sa aleaga aceasta slujba asupra altor optiuni.

Femeile sofer de camion duc la bun sfarsit toate indatoririle efectuate de catre soferii barbati sau transportul in bune conditii a marfii, iar in medie, acestea castiga la fel de mult ca si barbatii. Un avantaj pentru soferii de camion este reprezentat de un sentiment de independenta pe care slujbele de birou pur si simplu nu il ofera, asadar multe femei isi doresc libertatea si salariul bun ale acestei meserii.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro