Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Festivalul Fanfarelor

Detalii festival

Social links
Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 10 luni si 3 saptamani
Vizualizari
2742

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 24 septembrie 202316:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare festival

În ultima duminică a lunii septembrie, vă invităm să retrăiți emoțiile, nostalgia și atmosfera Banatului de altădată, la Festivalul Fanfarelor! Cea de-a 35-a ediție a evenimentului se va desfășura duminică, 24 septembrie 2023, și va aduce pe scena Muzeului Satului Bănățean șapte redutabile formații muzicale. Festivalul este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și este finanțat de Consiliul Județean Timiș, iar accesul publicului este liber.
Festivalul se va deschide la ora 16:30, cu parada fanfarelor în incinta Muzeului Satului Bănățean. De la ora 17:00, va începe spectacolul în cadrul căruia fiecare fanfară va susține un recital pe scena muzeului. Invitații de anul acesta sunt: Fanfara Blue Brass; Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almaș, județul Arad; Fanfara Bega; Fanfara Societății Culturale Doinitorii Banatului din Mercina, comuna Vărădia, județul Caraș– Severin; Fanfara din Giroc și Fanfara Trandafirul Calafindești din județul Suceava. De la ora 19:00, publicul va avea ocazia să asculte un recital susținut de invitații speciali ai acestei ediții, Ina Chiriac și Fanfara din Cozmești, județul Iași.
Fanfara din satul Cozmeşti a fost înfiinţată în urmă cu aproape 120 de ani, fiind cea mai veche fanfară din ţară. Formația își revendică rădăcini adânci în tradiţia şi cultura română, este câştigătoarea a numeroase trofee şi premii importante la festivaluri şi concursuri, datorită tehnicii de interpretare, unică şi inconfundabilă, performând fără nicio dificultate orice gen de muzică, doar live, doar „după ureche”, fără a cunoaşte notele muzicale, începând cu muzica autohtonă, hora şi sârba, continuând cu muzica balcanică, pop, gypsy etc. În anul 1969, participând la primul festival al fanfarelor din ţară, cu o componență de 80 de instrumentişti, Fanfara din Cozmești a obţinut marele trofeu și a făcut primele imprimări la Casa de discuri Electrecord. De-a lungul unei longevive și strălucite traiectorii artistice, fanfara a fost invitată la numeroase festivaluri din ţară, dar şi din străinătate. Muzica sa a răsunat în Italia, Franţa, Germania, Lituania, Spania, Polonia, Ucraina. Solista formației, Ina Chiriac, colaborează cu Fanfara de Cozmești de 16 ani. Interpreta în vârstă de 30 de ani este fiica unuia dintre cei mai vechi membri ai fanfarei, de unde a și moștenit talentul și pasiunea pentru muzică.
Intrarea este liberă la Festivalul Fanfarelor. Programul muzical va fi prezentat de Tania Stavilă- Țunaș. Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu finanțare de la Consiliul Județean Timiș.

Filtre festival

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro