Timisoara

Festivalul National de Teatru pentru Copii si Tineri "Copil in Europa"

Detalii eveniment

Social links
Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 3 ani si 7 luni
Vizualizari
3097

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 28 noiembrie 2019 - Marti 3 decembrie 2019

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

„Copil în Europa - Festivalul Național de Teatru pentru Tineri și Copii, ediția a XII-a - 28 noiembrie – 3 decembrie 2019

Cea de a XII-a ediție a festivalului „Copil în Europa – Tânăr în Europa” va avea loc în perioada 28 noiembrie – 3 decembrie 2019, la Casa Tineretului (FITT), precum și în alte locații din Timișoara.

Festivalul reunește nume sonore la nivel național și internațional, fiind invitați să joace anul acesta spectacole în festival sau să țină workshop-uri pentru participanți: Paul Cimpoieru, Vitalie Bantaș, Andreea Vulpe, Marcela Nistor, Alexandru Beteringhe, Mădălina Ghițescu Petre, Julieta Georoiu, Rasmina Călbăjos, IonelBarac, Claudiu Pușcău, Edgar Nistor și alții.

Cu ajutorul partenerilor culturali, festivalul include trei spectacolele invitate:

Homo Zeus - rising in love”- va avea loc în 29 noiembrie 2019 de la ora 19.00 în Sala mare a Casei Tineretului (FITT). Un spectacol performance de / cu Paul Cimpoieru cu participarea lui Ionel Barac, realizat sub egida Compania 9 Theatre Company București. Pornind de la binecunoscutul ”4:44 - Psychoses” al Sarei Kane, autoarea vorbind despre frică, decădere și mai precis despre INĂLȚARE... totul este despre noi! Spectacolele noastre vorbesc ”limba lumii” - dar, ca spectacole non-verbale, ele sunt un amestec teatral de dans contemporan, teatru, muzică și efecte vizuale. Poveștile lor, care transced barierele limbajului și ale culturii, au fost prezentate în multe festivaluri în peste 36 de țări (America, Rusia, Austria, Irlanda, Germania, Marea Britanie, Elveția, Serbia, Croația, Cehia, Franța, Israel, Italia, Ungaria, Macedonia, Bulgaria, Turcia, Belarus, Finlanda, Egipt, Australia etc.). Acum și la Timișoara J

”Mergi pe drumul tău!” va avea loc în 30 noiembrie 2019, ora 19.00, pe scena Casei Tineretului (FITT).Spectacolul este un musical de excepție pe un text scris de Laura Țibuleac și a cărei muzică a fost compusă de Daniel Radu și Cristian Mihai, o producție realizată pe durata Festivalului Național de Teatru pentru Tineri "Copil în Europa" ediția a XI-a. Regia este semnată de actrița Julieta Georoiu, coregrafia fiind realizată de Rasmina Călbăjos, iar pregătirea vocală îi aparține lui Alin Costea. Actorii din musical sunt tineri deosebit de talentați, o parte dintre aceștia fiind studenți la UNATC București, alții sunt multipli laureați ai concursurilor naționale de muzică, dans, actorie (Vocea româniei, X factor ș.a.m.d.)

”Nopți albe” după F. M. Dostoievski va fi prezentat la Timișoara în data de 2 decembrie 2019 la ora 18.00, pe scena mare a Casei Tineretului (FITT). Spectacolul este o producție a Asociației Par Coeur, este realizat de regizoarea Andreea Vulpe și îi are protagoniști pe actorii Marcela Nistor, Alexandru Beteringhe. Adaptată pentru scenă în nenumărate rânduri şi ecranizată de mari regizori, ca Luchino Visconti şi Robert Bresson, nuvela lui Dostoievski e cea mai frumoasă poveste despre candoare. Despre candoare şi noapte. Despre şansa candorii chiar şi atunci când noaptea e albă.

Producția inedită a acestei ediții de festival este un videoclip motivațional- ”I’m not my m!stakes”. Acesta va fi realizat în cadrul workshopului de short - film și va fi prezentat în același spațiu în data de 1.12.2019 ora 17.30, atât ca proiecție, cât și sub formă de performance.

Filtre eveniment

Tip evenimente copii: festivale