Timisoara

Festivalul European de Teatru si Stiinta „The Art of Ageing"

Festivalul European de Teatru si Stiinta „The Art of Ageing"

Detalii festival

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 7 ani si 9 luni
Vizualizari
916

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 16 aprilie 2015 - Duminica 19 aprilie 2015

Voteaza & Distribuie

Prezentare festival

Centrul Cultural German Timișoara are plăcerea de a vă recomanda primul Festival European de Teatru și Știință „The Art of Ageing”, la care se alătură ca partener. Proiectul „Arta de a îmbătrâni” se va desfășura în perioada 16 – 19 aprilie 2015, la Teatrul Național din Timișoara, având loc în cadrul celei de-a 20-a ediții a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești.

În cadrul festivalului „The Art of Ageing” se va organiza și Adunarea Generală a European Theatre Convention (ETC), un eveniment de maximă anvergură în teatrul european, și totodată și următoarea conferință internațională de teatru. Acest prim festival al ETC a fost conceput de ETC, cu sprijinul Comisiei Europene, programul Cultura.

Festivalul multidisciplinar este rezultatul proiectului „The Art of Ageing”, în care se prezintă cinci spectacole realizate în coproducție între cele 8 teatre din Germania, România, Slovacia și Croația în anul 2014. După cum anunță și numele „The Art of Ageing”, problematica asupra căreia se concentrează proiectul este îmbătrânirea societăților europene. Această temă precum și provocările demografice, politice, sociale și biologice pe care le ridică situația prezentului sunt tematizate printr-un dialog artistic, cultural și politic.

Fiecare producție se axează pe un alt aspect al îmbătrânirii, fie el politic, științific, social politic sau istoric. Publicul va avea ocazia să discute aceste teme cu artiști și oameni de știință, după punerea în scenă a pieselor. Având o paletă bogată în activități în cadrul festivalului, teatralele europene susțin și demonstrează la nivel internațional faptul că arta și instituțiile de cultură stimulează dezbaterea publică privind provocarea demografică și aduce împreună toate generațiile. Programul acestui festival deosebit îl găsiți în josul paginii.

Filtre festival

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta