Timisoara

Festivalul International Francofon de Improvizatie Teatrala si Teatru Universitar FIFITUT 2018

Festivalul International Francofon de Improvizatie Teatrala si Teatru Universitar FIFITUT 2018

Detalii

Social links
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Vizualizari
2848

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 27 martie 2018 - Vineri 30 martie 2018

Voteaza & Distribuie

Prezentare

La finalul Lunii Francofoniei, Timișoara se transformă din nou, pentru 4 zile, într-un hotspot al teatrului universitar francofon și al improvizației teatrale ! FIFITUT - Festivalul Internaţional Francofon de Improvizaţie şi Teatru Universitar din Timişoara revine cu cea de-a XI-a ediţie !

Nu mai puțin de 9 echipe, din țară și din străinătate, sunt aliniate la start. Festivalul aduce împreună aproximativ 40 de studenți pasionați de teatru și improvizație din Bucureşti (UNIBUC & UPB) , Braşov, Craiova, Iaşi, Timişoara (UVT & UPT), Franța și Serbia.

DESCHIDEREA OFICIALĂ a Festivalului are loc marți, 27 martie, de la ora 18, în Aula Magna a Universității de Vest. Fiecare trupă are la dispoziție 30 de secunde pentru a se prezenta într-un mod creativ, pentru a atrage de la bun început simpatia publicului. În prima seară, își vor demonstra talentele profesioniștii prin meciuri de improvizație care îi pun față în față pe formatori și pe lectorii de limba franceză de la universitățile din România. Programul serii este întregit de un spectacol al trupei Teatrul Portabil Timișoara.

Zilele sunt intense în pregătiri, iar serile sunt rezervate meciurilor de improvizație, în care publicul are un rol determinant! Miecuri și joi, de la ora 18, Aula Magna se transformă într-un ring al duelurilor dintre echipele participante.
Formarea este asigurată de Lali Ducasse și Lionel Lainard de la Compagnie Dirlida din Toulouse (Franța) și de Renaud Leclercq de la Ligue d’Improvisation Professionnelle Wallonie-Bruxelles din Belgia, cu sprijinul lectorilor de limba franceză din România.

Finala FIFITUT are loc vineri, ora 19, la Centrul Cultural AMBASADA. În ÎNCHIDEREA FESTIVALULUI, Institutul Francez propune un moment inedit :French KaraRocké Live. Toți iubitorii muzicii franceze sunt invitați, de la ora 21, la Ambasada, pentru a-și demonstra talentele sau, pur și simplu, pentru a se bucura de muzică bună la un karaoke rock, însoțit de un live band. Cadrul sonor este creat de o trupă formată din Radu Pieloiu (tobe), Mihai Moldoveanu (bass), Ana Pieloiu (chitară), Marcelle Poaty-Souamy (clape). Playlistul, publicat pe site-ul Institutului Francez, conține atât melodii franțuzești care au făcut senzație, cât și melodii de descoperit.


// PROGRAM //
MARȚI, ora 18, Aula Magna (UVT) l Deschiderea oficială: Prezentarea trupelor; meciul profesioniștilor (lectori de franceză din țară și formatori) și spectacol al Trupei Teatrul Portabil din Timișoara.
MIERCURI & JOI, ora 18, Aula Magna (UVT) l Meciuri de improvizație
VINERI, ora 19, Centrul Cultural Ambasada l Finala FIFITUT & French KaraROCKé Live

Evenimentul este organizat Institutul Francez din Timișoara, cu sprijinul Ambasadei Franței în România.
Sponsori: MGI Coutier, Helpline Romania, Auchan, Fornetti Románia,Carpat Sticks.
Parteneri: Universitatea de Vest din Timisoara, Lectoratele Franceze din Universitățile participante, AUF - Europe centrale et orientale și Centre de Réussite Universitaire - CRU Timisoara, Delegația Valonia-Bruxelles / Délégation Wallonie-Bruxelles à Bucarest, Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Liceul Pedagogic "Carmen Silva", Timis, Centrul CulturalAMBASADA, Teatrul Portabil Timișoara, Compagnie Dirlida, Asociatia pt Educatie, Cultura si Antreprenoriat APECA, Asociația Hexagone.