Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Film Poster Is Not Dead

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 1 deceniu si 1 luna
Vizualizari
1312

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 8 aprilie 2014 - Duminica 11 mai 2014Marti-Duminica: 10-18

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Film Poster is Not Dead
Expoziție de afișe de film ale studenților cehi și români
8.04 – 11.05.2014
Muzeul de Artă Timișoara
Vernisaj: marţi, 8 aprilie, ora 18:00
Program: marți – duminică, 10 – 18


Muzeul de Artă Timişoara, în parteneriat cu Centrul Ceh, Terry Posters şi Universitatea de Vest, organizează expoziţia Film Poster is not DeadAfişul de film nu a murit între 8 aprilie şi 11 mai, la Palatul Baroc din Piaţa Unirii, Timişoara.

Vernisajul din 8 aprilie a.c., ora 18, se va defăşura în prezenţa Excelenţei Sale Jíří Šitler, Ambasadorul Republicii Cehe în România. Vor lua cuvântul Rene Koubasek, directorul Centrului Ceh din Bucureşti şi prof. dr. Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timişoara.

În noiembrie anul trecut, Centrul Ceh a adus la București 100 de afișe cehoslovace de film, originale, care ilustrau un moment unic în istoria designului. Perioada dintre anii ’60 și ’80 a fost una în care realizarea afișelelor de film nu era constrânsă de așteptări comerciale cerute în mod normal în publicitate și arta afișului cehoslovac de film, deși în cadrul unui regim politic restrictiv, a atins în acea perioadă apogeul artistic.
Nefiind obligaţi să pună cu orice preţ pe afişe chipurile actorilor, ci dimpotrivă, având posibilitatea de a da frâu liber imaginaţiei, artiştii din acea perioadă s-au inspirat din diferite direcţii artistice: pop-art, op art, lettrism, informel-ul ceh ş.a.m.d., realizând afişe de film situate la un înalt nivel artistic.
Această artă a dispărut după 1989 – afișele de film de autor au dispărut odată cu globalizarea caselor de producție și a industriei de film, care prezintă afișul filmului ca parte a unui „pachet” respectând un tipar standard, fără a lăsa spațiu pentru multă creativitate.

Ce se întâmplă însă atunci când artiștilor și designerilor de astăzi li se dă libertate creativă totală, pentru a face un afiș de film? Ne-am adresat școlilor de artă din Cehia și România cu această provocare și rezultatul – o selecție de 36 de afișe - poate fi văzut între 8 aprilie și 11 mai, la Muzeul de Artă din Timișoara. Un preview de 5 afișe va putea fi văzut de pe 6 aprilie, ora 15:00, la Mokum Cafe.

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro