Timisoara

Filme cu acompaniament live: Die Puppe (1919) i Die Austernprinzessin (1919)

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
323

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Filme cu acompaniament live: Die Puppe (1919) și Die Austernprinzessin (1919)

Joi, 25 octombrie de la ora 19:00 vă invităm să vizionăm împreună două filme! Și nu orice filme ci două producții din 1919 (Die Austernprinzessin și Die Puppe) în regia lui Ernst Lubitsch cu muzică live! Conceptul spectacolului, muzica și conducerea muzicală sunt semnate de Simona Strungaru care va fi acompaniată de orchestra Filarmonicii Banatul.

Die Puppe (Păpuşa), R: Ernst Lubitsch (1919, 68‘)
Die Puppe
îl are în centru pe tânărul Lancelot, timid din fire şi fără niciun chef să se căsătorească. Cu cât are mai puţin chef de căsătorie, cu atât mai repede trebuie să o facă, îl sfătuieşte unchiul său, baronul de Chanterelle. Este prea mult pentru Lancelot, care se refugiază la mănăstire. Călugării lacomi află despre zestrea promisă de unchiul lui la încheierea căsătoriei, aşa că îl conving să se căsătorească de formă, cu o păpuşă mecanică.

Die Austernprinzessin (Prinţesa stridiilor), R: Ernst Lubitsch (1919, 57‘)
Die Austernprinzessin
este povestea lui Quaker, afacerist american îmbogăţit din comerţul cu fructe de mare, zis şi „regele stridiilor”. Plină de temperament, fiica sa, „prinţesa stridiilor”, ţine morţiş să se căsătorească cu un nobil european. Aşa aude ea despre prinţul Nucki, nu însă şi despre problemele lui materiale.

Ernst Lubitsch s-a născut la Berlin, în 1892. La scurt timp după ce are succes ca regizor în Germania, se mută, în anii ’20, în SUA, şi ajunge primul regizor european la Hollywood. Cu puţin timp înainte de a muri, îi este decernat Oscarul pentru întreaga carieră.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu Filarmonica de Stat Banatul cu sprijinul Goethe Institut București.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria Filarmonicii. Prețul unui bilet este de 20 RON. Pentru elevi, studenți și pensionari un bilet costă 10 RON.

Filtre stire

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta