Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro

Fluorescenta diamantelor

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Apartine de
Centrul Gemologic Roman
Vizualizari
978

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un diamant care produce o reacţie cromatică la expunerea cu lumina ultravioleta este un diamant care produce efectul optic de fluorescență. Aproximativ 30% din diamante emit fluorescenţa cu diferite grade de intensitate.
Fluorescenţa este vizibilă la expunerea cu razeultra-violete respectiv cabinet gemologic cu UV. Gradul de intensitate a luminii ultra-violete este identificată și clasificată de către gemologi specializați.

Gradele de fluorescenţă la diamante sunt:

– Fără fluorescenţă (none)
– Fluorescenţa slabă (faint)
– Fluorescenţa medie (medium)
– Fluorescenţa puternică (strong)
– Fluorescenţa foarte puternică (very strong).

Fluorescenţa este cauzată de anomaliile şi iregularităţile din structura atomilor din interiorul diamantului şi a conditiilor în care s-a format mineralul. În afara carbonului care se întâlneşte în mod frecvent în diamante,prezenţa nitrogenului,aluminiului, borului sau a altor elemente chimice în structura internă a diamantelor poate cauza o fluorescenţă atipică.

Când două sau mai multe elemente enumerate mai sus înlocuiesc atomii de carbon rezultă fluorescenţa. Când aceste elemente sunt dispersate în diamant, rezultatul analizei este diferit faţă de cel obţinut atunci când atomii sunt grupaţi în fascicule sau agregate.

Fluorescența la alte tipuri de șlefuiri

Unele diamante cu șlefuiri atipice ca, Cushion, Marchiz, Ovală pot prezenta fluorescența cu dispersie neregulată sau chiar zonală datorită tăieturii și șlefuirii. În acest caz diamantele se studiază in unghiuri de incidență diferitepentru identificare și clasificare. Fluorescența diamantelor montate în bijuterii se identifică și clasifică diferit față de diamantele nemontate. În aceste cazuri unghiul de incidență și unghiul critic seinterpretează diferit.

Fosforescența

Unele diamante după îndepărtarea sursei de lumină ultravioletă continuă câteva secunde emisia luminii vizibile.
Acest grad de fluorescenţă foarte intensă se numeşte fosforescenţă.

Fluorescența atipică

În urma cercetărilor şi analizelor făcute de grupul nostru de gemologi am constatat că anumite diamante pot prezenta fluorescenţa întreruptă, neregulată, locală sau de culoare alb-opacă (cretoasă) uneori pot prezenta fluorescența roz, verde intens, roşu intens, portocaliu sau alte culori atipice. În acest caz există posibilitatea de a avea un diamant atipic,culoare modificată sau culoare schimbată sau sintetic (lab grown). O alta posibilă cauză a fluorescențelor atipiceeste posibilitateade a avea un diamant la care culoarea iniţială a fost schimbată prin încălzire, bombardare sau alte procedee de laborator.

Mituri despre fluorescență

- Se consideră că diamantele fără fluorescență sunt mai valoroase. Greșit. Diferitele grade de fluorescență, prezența sau absența acesteia nu influențează valoarea unui diamant.
- Diamantele cu fluorescența intensă afectează sănătatea. Greșit. Prezența sau absența fluorescenței nu afectează sănătatea.
- Fluorescența se poate identifica fărălumina U.V. Greșit. Cu ochiul liber, fără instrumente și condiții de laborator gradele de fluorescență nu se pot identifica și clasifica. Identificarea și clasificarea gradelor de fluorescență se face de către gemologi cu instrumente gemologice și în condiții speciale.

Articol furnizat de: centrulgemologicroman.ro

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro