Timisoara

FOTE Tbilisi 2015: Atleta Georgiana Anitei a cucerit a doua medalie de aur pentru Romania

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 8 ani si 7 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
574

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Atleta Georgiana Aniței a adus delegației României a doua medalie de aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2015, ediția de vară, miercuri, la Tbilisi (Georgia), în proba de triplusalt. Georgiana Iuliana Aniței s-a impus cu 13,50 m, nou record al competiției, fiind urmată în clasament de Sonia Da Konseisao Kussekala (Ucraina), 13,30 m, și de slovena Eva Pepelnak, 12,87 m.
Aniței a fost purtătoarea de drapel a Echipei Olimpice a României la ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European.
Tânăra sportivă, în vârstă de 16 ani, născută în Bacău și legitimată la CSS Bacău-SCM Bacău, a câștigat recent, la Cali (Columbia), medalia de aur în proba de triplusalt, la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor sub 17 ani (cadeți), cu 13,49 m, cel mai bun rezultat în aer liber al sezonului la categoria sa de vârstă până acum, depășit de performanța de la Tbilisi.
Cea mai bună performanță personală a Georgianei Aniței la triplusalt, este în sală, 13,60 m, realizată în februarie anul acesta la București.
Cealaltă medalie a României la FOTE fusese obținută de înotătoarea Maria Claudia Gâdea (aur, la 400 m mixt).