Timisoara

Anunt Platina KS Language Centre

KS Language Centre din Timisoara - tel. 0753.801.328 - prof. dr. Karina Schwarz - organizeaza cursuri de limba engleza, germana si romana pentru adulti si copii in Timisoara

Frumoasa din Padurea adormita

Detalii spectacol

Telefon
0256201286
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Opera Nationala Romana din Timisoara
Vizualizari
1026

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 4 noiembrie 202219:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Frumoasa din Pădurea adormită, balet în trei acte și un prolog, de Piotr Ilici Ceaikovski, cu un libret de I. Vsevolojski și M. Petipa după povestea lui Charles Perrault.

Scenografia este creată de Evgenyi Gurenco , iar costumele sunt opera Verei Poliudova. Coregrafia lui Marius Petipa găsește în spectacolul lui Andrei Batalov o transpunere fidelă și rafinată. Fondatorul Companiei "St. Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov’’ este absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia, o stea de a baletului mondial de mai bine de 20 de ani și prim-solist la Teatrul Mariinsky din Sankt-Petersburg. Chiar pe scena acestui teatru a avut loc premiera mondială a baletului ”Frumoasa din Pădurea adormită”, în 3 ianuarie 1890.

Coregrafia induce multe provocări pentru dansatorii principali și soliști, dar și pentru ansamblu. Rolul Aurorei, interepretat de Olga Golytsia, este este unul dntre cele mai complexe roluri feminine de balet, deoarece necesită o abilitate atletică extraordinară, dar și o tehnică de mare acuratețe. Baletul „Frumoasa din pădurea adormită” a fost compus de Piotr Ilici Ceaikovski între 1888-1889, imediat după Simfonia V-a și înainte de opera “Dama de pică”(1890). Este cel de-al doilea balet al lui Ceaikovski, precedat de “Lacul Lebedelor”(1875-1876) și urmat de “Spărgătorul de nuci”(1892). Ideea i-a fost sugerată compozitorului rus de către directorul Teatrelor Imperiale, I.
A. Vsevolojski, care aprecia în mod deosebit simțul său scenic.

Ceaikovski a primit cu entuziasm propunerea de a prelucra basmul lui Charles Perault și a început deîndată lucrul. Iată ce scria Ceaikovski despre Frumoasă din pădurea adormită: Subiectul este atât de poetic, atât de apt pentru muzică, încât m-a pasionat și am compus baletul cu acea căldură și plăcere care condiționează întotdeauna calitățile unei creații. Biletele pentru acest spectacol costă, în funcție de loc, 150 sau 200 de lei și s-au pus în vânzare la Agenția Operei timișorene.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta
Tip spectacol: Balet

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com