Timisoara

Fundația Art Encounters lansează apelul pentru programul de rezidențe artistice în cadrul Bienalei Art Encounters

Eveniment de excepție la Timișoara: balerinii ruși au făcut spectacol pe gheață la Sala Olimpia. GALERIE FOTO

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 1 luna
Vizualizari
396

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fundația Art Encounters lansează apelul pentru programul de rezidențe artistice în cadrul Bienalei Art Encounters
Fundația Art Encounters lansează un apel deschis pentru cel de-al treilea și ultimul program de rezidențe artistice din 2017. Rezidența va coincide cu perioada de desfășurare a bienalei Art Encounters. Cel mai amplu eveniment dedicat artei contemporane organizat în România se va desfășura în perioada 30 septembrie – 5 noiembrie, la Timișoara și Arad sub tema centrală Viața – mod de întrebuințare. Bienala va cuprinde lucrări a peste 150 de artiști consacrați din țară și străinătate ce vor fi expuse în peste 10 spații din cele două orașe.

Prin programul de rezidențe artistice, Fundația Art Encounters își propune să stimuleze creativitatea, să încurajeze explorarea practicilor artistice, să faciliteze schimburile culturale și să stabilească un dialog viu, semnificativ, între comunități și actori culturali din diferite domenii. “Totodată, artistul rezident selecționat va avea oportunitatea de a intra în contact cu artiști români și străini consacrați, curatori, critici de artă și reprezentanți ai unor importante instituții de artă contemporană din lume, precum Tate Modern Londra și Centre Pompidou din Paris, jurnaliști de cultură și colecționari care vor veni la Timișoara în contextul evenimentului Art Encounters”, subliniază Cristina Olteanu, coordonatorul Art Encounters.

Selecția urmărește pe de o parte proiectul propus de aplicanți pentru perioada de rezidență artistică la Fundația Art Encounters, rigurozitatea conceptului artistic și metodele alese pentru punerea sa în practică, iar pe de altă parte parcursul artistului și modul în care rezidența îi poate oferi o oportunitate de dezvoltare în viitor.

Primele două rezidențe le-au avut ca protagoniste pe Raluca Croitoru și Liliana Basarab. Raluca Croitoru a îmbinat elemente din sistemele oficiale de notare a dansului cu informații preluate din statisticile contemporane pentru a discuta printr-o manieră performativă despre muncă și relaxare în societatea de astăzi. Pe de altă parte, Liliana Basarab, artista selecționată în cea de a doua rezidență, a reușit să continue dialogul cu comunitatea, îndreptându-se către zona de producție locală, într-un proiect ce combină forme de exprimare materiale și imateriale. Perioada de rezidență a generat noi direcții de creație și oportunități, cele două artiste fiind invitate de către curatorii Diana Marincu și Ami Barak să participe în bienala Art Encounters 2017.

Artiștii interesați pot trimite aplicațiile prin e-mail la adresa contact@artencounters.ro până în data de 31 august. Fiecare aplicație trebuie să conțină un CV al artistului, o scrisoare de intenție de maxim 2 pagini care să specifice perioada pe care artistul intenționează să o petreacă în rezidență și proiectul pe care îl are în vedere, însoțite de portofoliul artistului.