Timisoara

Fundatia „Pentru Voi” la Caras-Severin

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
683

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fundaţia „Pentru Voi” organizează joi, 22 ianuarie 2015 cel de al treilea atelier consultativ privind finanţarea serviciilor sociale in regiunea de Vest, la Hotel Best Western Plus Rogge din Reşita.

Workshopul este organizat în cadrul proiectului „ONG-uri mai puternice împreună! - Lobby și advocacy pentru crearea de oportunități egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanțărilor publice”, şi face parte dintr-un amplu proces de consultări la nivel naţional, între ONG-uri şi autorităţi publice locale, prin care se urmăreşte elaborarea unei propuneri de politică publică privind finanțarea serviciilor sociale care va fi pusă în dezbatere în cadrul Forumului Serviciilor Sociale și promovată către factorii de decizie prin acțiuni de lobby la nivel local și central.

Consultările regionale pornesc de la premisa că serviciile sociale constituie un pilon central al politicilor de incluziune și coeziune socială și un factor de creștere a calității vieții persoanelor aflate într-o stare de vulnerabilitate.

„Elaborarea unei legislaţii coerente în domeniul finanţării serviciilor sociale, care să nu fie discriminatorie pentru furnizorii privaţi, este esenţială pentru dezvoltarea acestui sector. România este şi în acest domeniu al dezvoltării serviciilor sociale, pe ultimul loc în Europa, ceea ce afectează grav calitatea vieţii în ţara noastră. ” a declarat Laila Onu director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.

Proiectul „ONG-uri mai puternice împreună! - Lobby și advocacy pentru crearea de oportunități egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanțărilor publice” este implementat de Confederația Caritas România și partenerii săi, Fundația “Alături de Voi” Iași, Fundația “Pentru Voi” Timișoara, Caritas Alba Iulia, Caritas Satu Mare și Caritas Norvegia. Acesta se derulează pe o perioadă de 20 de luni (1 aprilie 2014 – 31 noiembrie 2015), fiind finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.