Timisoara

Fundatia "Pentru Voi" reprezentata la Special Olympics Mondial LA 2015

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 6 luni si 2 zile
Vizualizari
834

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

"De 16 ani trăiesc povestea lor "Pentru Voi" Nicoleta Nicolici şi Ghizela Ghereben sunt un exemplu de viaţă pe care îl putem oferi oricui crede că îşi poate depăşi condiţia sperând la o viaţă mai bună. Cu un trecut zbuciumat de aproape 25 de ani petrecuţi în instituţii, abandonate la naştere, Nico şi Ghizi au reuşit să îşi facă un rost în viaţă. În anul 1999 au devenit beneficiare ale Fundaţiei "Pentru Voi" şi primele locatare ale locuinţei DINA (Dezinstituţionalizare, Integrare, Normalizare, Acum).

Înainte de DINA, fetele noastre au locuit în diferite cămine spital, nu aveau hainele lor, erau îmbrăcate în treninguri "de protocol", care se scoteau din magazie, când venea o vizită, nu aveau suficientă mâncare, nu făceau nimic toată ziua, ba mai mult erau condamnate să poarte stigmatul de "Irecuperabil".

Astăzi Ghizi şi Nico se află la Los Angeles la cea mai mare competiţie sportivă a lumii pentru persoane cu dizabilităţi intelectuale, iar în cei 16 ani petrecuţi la Fundaţia "Pentru Voi" au învăţat să se gospodărească singure şi au un loc de muncă de 15 ani.
Share Tweet Forward Share Ghizi este angajată ca ajutor de bucătar, îi place să gătească, iar hobiurile ei sunt muzica şi sportul, ea fiind un membru de bază al echipei noastre de Karate şi totodată vicecampioană naţională anul acesta la Campionatul naţional de Karate pentru persoane cu dizabilităţi. Ghizi este membră şi în grupul vocal instrumental "Pentru Voi" band alături de care a participat de trei ori la prestigiosul concurs "European Song Fest".

Nico este angajată ca îngrijitor şi face o treabă excelentă, îi place curăţenia şi este o persoană de bază atunci când vine vorba de munca în echipă. Pretenia este pentru Nicoleta cel mai important lucru, iar la Fundaţia "Pentru Voi" se bucură din plin de persoane care o respectă şi o încurajează mereu.

Adi are 27 de ani îi place foarte mult să joace tenis de masă, badminton şi să alerge. Anul acesta a reprezentat Fundaţia "Pentru Voi" la Jocurile Naţionale Special Olympics de la Tîrgu Mureş, unde alături de Ghizela a luat medalia de aur pe echipă la badminton. Adi lucrează la Unitatea "Protejată "Pentru Voi", fiind calificat în meseria de lucrător în cultura plantelor.

Laurenţiu este o persoană stăruitoare şi optimistă, face de ani buni sport, îi plac probele care îi pun la încercare rezistenţa, iar la Jocurile Naţionale Special Olympics de anul acesta a luat locul II la proba de traseu atletic. Lau lucrează ca operator calculator la "Pentru Voi" Advertising, noua tipografie digitală marca "Pentru Voi" aflată în comuna Săcălaz, lângă Timişoara.

Nico, Ghizi, Lau şi Adi fac parte din grupul de autoreprezentanţi "Diferiţi, dar împreună", format acum aproximativ două decenii, alături de care au participat la numeroase conferinţe internaţionale şi naţionale prezentând povestea lor de viaţă şi susţinâd drepturile persoanelor cu dizabilităţi la o viaţă independentă şi la egalitate de şanse în societate.

Suntem tare mândri de beneficiarii noştri şi le ţinem pumnii la Los Angeles!