Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Gabriela Szabo: Strategia MTS se bazeaza pe doi piloni, sportul de masa in paralel cu sportul de performanta

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 10 ani si 7 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
1119

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a declarat marți, la Sighișoara, că strategia MTS se bazează pe doi piloni extrem de puternici, unul fiind sportul de masă, în paralel cu sportul de performanță și că este extrem de interesată de ceea ce se întâmplă în pepinierele din țară.
'Strategia Ministerului Tineretului și Sportului se bazează pe doi piloni extrem de puternici, sportul de masă în paralel cu sportul de performanță și mă interesează tot ce se întâmplă la baza pepinierei, pentru că altfel nu avem de unde face selecția la loturile naționale și olimpice. Și, de asemenea, un alt obiectiv care există în strategie noastră pentru sport este infrastructura sportivă (...) Mesajul meu e foarte clar: îmi pasă de tot ce se întâmplă în sportul din România, îmi pasă de sporturile de echipă, îmi pasă de sporturile individuale și că îmi doresc ca fiecare dintre ei să exceleze și să ne aducă foarte multe bucurii pe viitor', a spus Gabriela Szabo.
Ministrul a precizat că unul dintre obiectivele Ministerului Tineretului și Sportului împreună cu Comitetul Olimpic Român este reprezentat de Jocurile Olimpice din 2016 și că din această perspectivă călătorește foarte mult în România, vizitează toate cluburile, pepinierele, pentru a le ajuta în drumul lor spre performanță, însă la fel de interesată este și de sportul școlar.
'Dacă vorbim de sportul de masă ne interesează foarte mult mesajul pe care îl transmitem, evenimentele pentru populație și selecția în școli. Avem o relație prietenoasă cu Ministerul Educației, care a înțeles cât de important este sportul de școlar în strategia MTS și că în viitor vom face cât mai multe acțiuni de conștientizare și de promovare a importanței sportului în rândul copiilor. Dacă vorbim de sportul de excelență, aici vorbim de infrastructura sportivă, investiția în loturile naționale și olimpice, aici avem cu totul alte obiective', a precizat ministrul.
Gabriela Szabo a reiterat ideea potrivit căreia ora de sport în școli trebuie reinventată, astfel încât aceasta să fie o plăcere pentru fiecare copil.
'Copiii trebuie să descopere sportul și nu trebuie să fie o obligație pentru nimeni să facă sport de masă sau de plăcere. Dacă vorbim despre sportul de mare performanță intrăm într-un alt domeniu și implică cu totul și cu totul alte cerințe și criterii de pregătire. Dar dacă vorbim de sportul școlar, de orele de sport, da, ora de sport trebuie reinventată. Am și vorbit la Ministerul Educației — și nu doar de acum de când sunt ministru, ci de câțiva ani — ca să vedem ce putem face și să dăm posibilitatea unui copil să descopere un sport sau altul și să-l facă cu plăcere, dar pentru asta avem nevoie de infrastructură. Chiar la începutul mandatului meu am vorbit cu premierul României să vedem dacă prin Ministerul Dezvoltării am putea să investim în suprafețe sau terenuri în curtea școlii și copiii să aleagă ce fel de sport vor să practice, să fie o opțiune pentru fiecare. Deja mesajul a prins, e adevărat că a prins că sunt terenuri de fotbal, nu, sunt terenuri multifuncționale care se vor face în viitor', a arătat Gabriela Szabo.

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro