Timisoara

Gala Baletului Italian la Timisoara

Gala Baletului Italian la Timisoara

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
873

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 7 octombrie 201319:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Pentru spectatorii pasionați de arta dansului alb, noul sezon artistic se deschide cu un eveniment de neratat: Gala Baletului Italian. Evenimentul va avea loc luni, 7 octombrie 2013, de la ora 19,30 la Opera Națională Română din Timișoara și va aduce pe scenă, alături de star-uri ale baletului clasic italian, dansatori de elită de pe trei continente.

Produs de Compagnia Balletto Clasico din Reggio, Italia, spectacolul este realizat de artista emerită Ileana Iliescu, o adevărată legendă a baletului românesc. Pe muzică de Ceaikovski, Rahmaninov, Liszt și Haciaturian și cu o coregrafie concepută de maestrul Marinel Ștefănescu, unul dintre cei mai străluciți balerini români ai tuturor timpurilor, vor dansa în spectacol, ca soliști, balerinii italieni Stefania Cardaci, Elena Casolari, Beatrice Flaborea, Colette Gasperini și Walter Maimone, alături de Bianca Assad (Brazilia), Mirei Tanaka (Japonia), Dorian Grori, Tiljaus Lukai și Rezart Stafa din Albania, Alexandr Serov (Republica Moldova).

Biletele pentru Gala Baletului Italian la Timișoara au fost puse în vânzare, la prețuri cuprinse, pe categorii de loc, între 50 și 150 de lei, la Agenția Operei. Spectacolul face parte dintr-un amplu turneu al companiei italiene, al cărei itinerar artistic în România include orașele București, Constanța, Ploiești, Târgu Mureș, Cluj-Napoca și Timișoara.

Fondată în anul 1975, Compagnia Balleto Classico ”Liliana Cosi – Marinel Ștefănescu” își desfășoară activitatea într-un spațios edificiu din Reggio, Italia, unde se află și redutabila Școală de Balet a acesteia. Repertoriul companiei cuprinde în acest moment 28 de lucrări, de la capodopere ale baletului clasic, precum ”Don Quixote” al lui Minkus, ”Coppelia” de Delibes sau feeria ”Frumoasa din Pădurea Adormită”, a lui Ceaikovski, la noile creațiile ale coregrafului Marinel Ștefănescu, pe muzică de Enescu, Stravinski, Skriabin sau Rachmaninov. În fiecare stagiune, Compania susține cca 70 de spectacole în Italia și cel puțin câte un turneu în străinătate, însumând, astfel, până acum 2000 de spectacole în peste 450 de orașe, din Europa Occidentală până în Japonia, din America în China și în Orientul Mijlociu, în locuri și ocazii de mare prestigiu, incluzând sediul ONU de la Geneva, sediul UCLA din Los Angeles sau Festivalul Internațional Rudolf Nureyev din Rusia.

Filtre spectacol

Tip spectacol: Balet