Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Gala Educatiei Spatiale, la UPT

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 5 ani si 3 luni
Vizualizari
507

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Gala Educației Spațiale, la UPT

Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara va găzdui, în 14 februarie, începând cu ora 15:00, în Auditorium, prima ediție a Galei Educației Informale în Științe și Tehnologii Spațiale, un eveniment care confirmă potențialul tehnologic al orașului, dar și interesul manifestat pentru domeniul tehnologiilor spațiale de către elevi, studenți, cadre didactice, companii din domeniul IT.
Ideea de la care a pornit organizarea evenimentului e legată de interesul manifestat de elevii de liceu pentru acest domeniu de vârf și în special a celor patru echipe de elevi din Timișoara care au reprezentat România la competiția Zero Robotics, desfășurată la începutul acestui an în SUA. Cel puțin tot atât de important, aici sunt lansate investiții pe termen mediu-lung în zona de cercetare-dezvoltare care vor dezvolta consecutiv afaceri în domeniu, consolidând un sector spațial cu mare potențial de creștere.
Manifestarea își propune structurarea unui ecosistem local complex în zona științelor și tehnologiilor spațiale în Timișoara sau chiar încheierea unui parteneriat între inițiatorii evenimentului (Asociația Banat IT, Lasting Software, Nokia, Universitatea Politehnica Timișoara, prin Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale).
Organizatorii manifestării își propun să ofere garanții tinerilor cu preocupări în domeniu că pot studia aceste tehnologii de vârf și că pot urma o carieră în domeniu aici, în Timișoara.
În cadrul galei va fi prezentat cadrul creat de către Agenția Spațială Română (ROSA) în conjuncție cu Agenția Spațială Europeană (ESA), prin care sunt oferite bune premise pentru dezvoltarea de activități și proiecte, atât în zona educațională cât și în cea de business. Vor fi evidențiați acei copii, tineri și profesori ai lor care conștientizează potențialul domeniului științelor și tehnologiilor spațiale, valorificând oportunitățile existente, dezvoltând participări spectaculoase la competiții naționale și globale (CanSat, Exo-RO, Zero Robotics, NASA Space Apps Challenge, Climate Detectives), participări susținute masiv de donatori individuali și firme locale.
De asemenea, va fi anunțată desemnarea de către ESERO România a Timișoarei ca gazdă a competiției naționale de simulări satelitare CanSat.

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com