Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

Gard compact sau cu șipci? Avantaje și dezavantaje

Gard compact sau cu șipci? Avantaje și dezavantaje

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
1051

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Gardul este un element important pentru orice gospodărie, fiindcă nu are doar rolul de a delimita și a proteja proprietatea, ci are și o funcție estetică, fiind prima componentă care se înfățișează privirii. Din acest motiv, atunci când vrei să-ți construiești un gard, ai la dispoziție o multitudine de variante, care te-ar putea pune puțin în încurcătură, neștiind ce să alegi.

Principala dilemă a celor aflați într-o situație similară constă în alegerea unui gard din șipci sau a unuia compact, acestea fiind două dintre cele mai populare variante. Nu putem spune că una este mai bună decât cealaltă, pentru că depinde de preferințele fiecăruia, însă îți prezentăm principalele caracteristici ale fiecărui model, ca să faci o alegere inspirată.

Gardul compact

Gardurile compacte se găsesc, de obicei, sub forma unor panouri, ceea ce le face mai ușor de montat. Tot ce trebuie să faci este să alegi dimensiunile dorite și să comanzi numărul de panouri de gard necesare, pe care să le instalezi în jurul proprietății. Ca să știi exact ce alegi, iată avantajele dar și dezavantajele sale:

Avantaje

  • Protecție împotriva zgomotului - oferă o protecție fonică superioară față de gardurile din șipci, fiind ideale pentru zonele cu mult zgomot.
  • Intimitate – panourile compacte nu permit curioșilor să arunce o privire în curtea ta, astfel că te poți simți în largul tău, dacă gardul are și înălțimea potrivită.
  • Împiedică accesul animalelor – dacă nu vrei ca pisicile vecinilor să îți viziteze curtea și să-ți lase urme ale trecerii lor, trebuie să-ți montezi un gard compact suficient de înalt, și, astfel, le-ai închis principala cale de acces.
  • Protecție împotriva intrușilor – dacă pisicile au o problemă în a escalada aceste garduri, cu atât mai greu le va fi intrușilor cu intenții necurate, care ar fi tentați să sară gardul pentru a ajunge în curte.

Dezavantaje

Principalul dezavantaj constă în faptul că au o perioadă lungă de producție, atunci când vorbim de gardurile compacte din lemn. Această perioadă poate dura între 21 și 45 de zile, incluzând perioada de uscare a lemnului, urmată de etapa de prelucrare a acestuia și, apoi, de cea a realizării panourilor.

Gardurile din șipci

Dacă preferi variantele clasice, poți opta pentru un gard din șipci, gard care prezintă, la rândul său, o serie de avantaje. Cele mai des utilizate sunt șipcile din lemn și cele metalice, preferate pentru că sunt mai rezistente în timp și nu au nevoie de îngrijiri speciale. Și în acest caz, ca să știi exact ce alegi, iată avantajele dar și dezavantajele sale:

Avantaje

  • Ușurință la montare – gardurile de șipci sunt ușor de montat, chiar dacă nu ai foarte mare experiență.
  • Preț redus – spre deosebire de gardurile compacte, cele din șipci presupun mai puține costuri, fiindcă necesită mai puțin material. Pe un metru liniar de gard pot încăpea între 5 și 10 șipci, în funcție de lățimea acestora și de spațiul dintre ele.
  • Permite dezvoltarea plantelor agățătoare – dacă vrei să dai un aspect viu și special gardului, poți sădi la baza lui plante agățătoare, iar șipcile vor constitui un suport ideal pe care acestea să se cațere.
  • Poate fi personalizat – un gard din șipci permite și montarea diferitelor accesorii și decorațiuni, pentru un plus de originalitate.

Dezavantaje


  • Lipsa izolației fonice – Neavând o structură compactă, gardurile din șipci permit trecerea undelor sonore, astfel că zgomotul din stradă nu este deloc redus.
  • Grad scăzut de rezistență – deși sunt durabile în timp, gardurile din șipci sunt mai puțin rezistente decât cele compacte și necesită mai multe lucrări de întreținere, care trebuie efectuate periodic.

Având în vedere toate aceste aspecte nu îți mai rămâne decât să iei o decizie informată asupra tipului de gard pe care îl vei monta în jurul proprietății tale și apoi să te apuci de treabă.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/persoana-uman-copil-fata83-vara-915604/

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro