Timisoara

Generatoarele şi importanta lor

Generatoarele şi importanţa lor

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
1000

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Trăim într-o societate modernă în care aproape totul funcţionează pe bază de electricitate. Locuinţe şi afaceri deopotrivă se bazează pe această sursă de energie pentru diverse sarcini. Utilaje, aparate şi maşinării automatizate au astfel extrem de mult de suferit în momentul în care au loc pene de curent ori sistări ale furnizării de energie electrică din diverse motive. Pentru a se putea evita întreruperea totală a proceselor de activitate ce necesită electricitate, generatoarele pot să ofere o sursă temporară de energie.

Generatoarele sunt maşinării care convertesc energia mecanică în energie electrică şi care pot fi activate atunci când furnizarea energiei electrice este întreruptă. Pot fi o sursă care să suplinească necesarul de energie electrică fie pentru locuinţe, fie chiar pentru structuri de afaceri, în funcţie de numărul de consumatori care vor fi conectaţi şi care vor trebui alimentaţi. Generatoarele pentru uz casnic sunt de capacităţi mai mici şi de obicei sunt portabile, generatoare electrice pe benzina care sunt uşor de transportat exact acolo unde este nevoie. Spre deosebire de cele de uz rezidenţial sau casnic, generatoarele de capacitate mai mare funcţionează de obicei alimentate de motorină şi nu sunt portabile, ci statice. Puterea pe care o oferă poate sa asigure electricitatea chiar pentru o comunitate, în majoritatea cazurilor însă sunt folosite pentru instituţii, pentru spaţii comerciale ori pentru clădiri de afaceri care depind foarte mult de electricitate pentru bunul mers al activităţii.

Pentru a nu se crea un disconfort pe parcursul întreruperilor de furnizare a electricităţii, generatorul trebuie să fie tot timpul conectat la sistemul electric, în aşa fel încât să îşi poată intra în rol imediat ce sistarea energiei electrice are loc. După cum spuneam, generatoarele pot fi de două tipuri – portabile şi fixe. Cele portabile sunt utilizate cu preponderenţă pentru perioade scurte, spre exemplu în drumeţii şi campinguri, pe şantiere de construcţii unde accesul la electricitate este limitat, sau acasă, pentru reparaţii în locuri unde alimentarea cu electricitate nu este posibilă. Generatoarele fixe sunt de obicei instalate în afara sau dedesubtul locaţiei pe care trebuie sa o alimenteze şi sunt automatizate, intervenind imediat şi activându-se la orice întrerupere de curent electric.

Deşi tehnologia a evoluat şi căderile de tensiune sunt din ce în ce mai rare, calamităţile naturale, vremea ori intemperiile mai pot provoca uneori avarii, astfel nu poate fi subliniată îndeajuns importanţa generatoarelor electrice pentru astfel de situaţii care creeaza un real disconfort.