Timisoara

[GHID] Organizarea unui botez de la A la Z

[GHID] Organizarea unui botez de la A la Z

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
254

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Creștinarea unui copil este cea mai frumoasă sărbătoare din viața lui, marcând momentul în care devine creștin și este celebrat de părinți, nași și rude. Dacă pentru copil este o sărbătoare la care va lua parte doar ca participant, pentru părinți lucrurile se complică. Sunt 1000 de lucruri de planificat și organizat, astfel încât petrecerea să fie cu adevărat specială pentru toți invitații. Sunt foarte multe detalii de pus la punct în organizarea unui botez, dar cel mai important este să știi care este ordinea lor.

Pentru că fiecare activitate depinde de cealaltă. Iată ce criterii trebuie să ai în vedere când organizezi un astfel de eveniment:

Alegerea bisericii

Aici lucrurile nu sunt chiar atât de complicate. Este de preferat să optezi pentru o biserică aflată în proximitatea casei tale sau una pe care voi, ca părinți, sau rudele o frecventați. Dincolo de proximitate, trebuie să mai iei în calcul și alți factori, precum disponibilitatea datei și a preotului, felul în care se desfășoară botezurile la acea biserică, dar și prețul.

Alegerea nașilor


Alegerea nașilor este o decizie extrem de importantă, dat fiind că trebuie aleși cu grijă, mai ales că vor deveni părinții spirituali ai copilului, care îl vor ghida întreaga viață. Astfel, este recomandat să optezi pentru persoanele cu care ai o relație extrem de apropiată, să fiți cât mai apropiați de vârste și dintre cei pe al căror ajutor te poți baza, indiferent de circumstanțe.

Alegerea datei pentru botez

Se recomandă ca data de botez aleasă să nu fie într-o perioadă de post sau în zi de sărbătoare. Însă alegerea datei trebuie să țină seama de disponibilitatea nașilor, precum și a preotului care vrei să oficieze botezul.

Alegerea locației


Odată stabilite primele 3 elemente, poți trece la alegerea locației pentru a sărbători botezul. Aceasta trebuie să țină seama de numărul de invitați, preferințele lor culinare, dar și tematica generală a botezului. Vara, în special, cele mai multe locații sunt rezervate pentru nunți, de aceea este bine să alegi un restaurant sau o sală de evenimente cât mai repede.

În București, spre exemplu, posibilitățile sunt nelimitate, dar este foarte important să începi procesul de căutare cât mai repede. La fel se întâmplă și în cazul restaurantelor din orașele mari, cum ar fi Constanța, Brașov, Cluj sau poți opta pentru sală de evenimente Timișoara.

De altfel, este foarte important ca locația să aibă și un spațiu amenajat de joacă pentru copii sau măcar diverse facilități, care să fie pe placul celor mici, dar și al părinților. Nu ar strica să optezi și pentru servicii de amuzament, la care să apară un personaj de poveste, care să se joace cu cei mici, să îi picteze, să le facă baloane în diverse forme.

Lista de invitați

După ce ai ales locația, în funcție de estimarea preliminară a invitaților, este timpul să treci la crearea unei liste definitive de persoane pe care vrei să le inviți la eveniment.

Tematica botezului


Dacă vrei să oferi botezului o notă deosebită, poți opta pentru alegerea unei teme. Prinți, prințese, personaje Disney, toate acestea pot fi teme pe care să le adopți în petrecerea de botez.

Crearea invitațiilor

Odată ce ai toate detaliile, e timpul să creezi invitațiile la eveniment: locul și data botezului, locația, petrecerea de botez, nașii și tematica (dacă există). Iar dacă vrei să nu risipești hârtie, poți opta pentru invitații online, trimise către toate persoanele care vrei să fie prezente la eveniment. Odată create, acestea trebuie trimise cu cel puțin o lună înainte de eveniment.

Stabilirea meniului de botez


Cel mai indicat ar fi să mergi pe preparate tradiționale, cunoscute de toți mesenii. Înainte de a opta pentru un meniu sau altul, este indicat să discuți cu invitații, pentru a afla dacă au diverse alergii sau intoleranțe, dacă printre persoane se regăsesc și persoane vegetariene sau de anumită religie, care nu le permite consumul de carne de vită sau de porc.

Muzica, serviciile foto-video

În ceea ce privește serviciile foto-video, este important să alegi o persoană care să surprindă foarte bine emoția evenimentului și care să transpună imaginile surprinse în adevărate amintiri. La fel de importantă este și muzica de la eveniment, care trebuie aleasă cu mare grijă. Cea mai comună alegere este un DJ, al cărui cost este redus, dar care vine și cu un repertoriu mai vast de piese decât o trupă live.

Ursitoarele


Nu uita că la un botez ai nevoie de ursitoare, pentru a-i face urări bebelușului. Se vor îmbrăca în zâne, vor cânta și vor dansa, astfel încât copilul să fie acaparat de acestea, dar și invitații să fie emoționați de moment.

Acestea fiind spuse, acum poți începe organizarea relaxată a botezului. Este importantă planificarea și atenția la detalii, astfel încât evenimentul să se bucure de un real succes.