Timisoara

Ghidul cumpărătorului: ce tip de distrugător de documente să alegi pentru casă

Ghidul cumpărătorului: ce tip de distrugător de documente să alegi pentru casă

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 4 saptamani si 13 ore
Vizualizari
66

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Folosirea unui distrugător de documente oferă numeroase beneficii, chiar și pentru uzul casnic. Orice persoană se află în posesia unor documente confidențiale ce trebuie distruse pentru a preveni furtul de identitate sau alte incidente neplăcute, iar un astfel de accesoriu este extrem de util. Vezi în continuare ce tip de distrugător este indicat pentru acasă:

Alege un aparat cu tip de tăiere Strip-Cut sau Cross-Cut


Este important să știi că pe piață există diferite tocătoare de documente, iar cel mai des aceste se diferențiază în funcție de tăietură. Strip-Cut este cel mai cunoscut tip de tăiere, care generează deșeuri sub formă de fâșii și se potrivește perfect mediilor casnice. Distrugătoarele de documente Strip-Cut au de obicei un preț mai scăzut și necesită un nivel minim de întreținere, doar că acestea se recomandă pentru documentele mai puțin importante.

La nivelul Uniunii Europene, tocătoarele sunt clasificate potrivit standardului DIN 66399, care utilizează nivele de securitate de la 1 la 7, în funcție de dimensiunea maximă a hârtiilor tăiate. Echipamentele din clasa 1 oferă cea mai slabă protecție, iar cele din clasa 7 un nivel avansat de siguranță. În timp ce accesoriile Strip-Cut oferă protecție de nivel 1 până la 2, din cauză că foile se taie în fâșii care ar putea fi reconstruite, variantele Cross-Cut au un nivel de securitate de 3 până la 4. Tăietura este încrucișată, iar hârtiile se transformă în bucăți mici, făcând posibilă distrugerea documentelor confidențiale într-un cadru domestic.

Optează pentru un tocător cu capacitate redusă


Acasă, cel mai frecvent trebuie distruse extrasele de bancă, facturile sau chitanțele deoarece conțin informații personale. Totuși, nevoile diferă de la o persoană la alta. Capacitatea distrugătorului de documente se referă la volumul recipientului de colectare a deșeurilor, dar și la capacitatea de tăiere a dispozitivului. În general, în gospodărie se recomandă un tocător compact, care să nu ocupe prea mult loc. Echipamentele performante sunt proiectate pentru volume mari, dar în mediile casnice pot fi utile distrugătoarele care procesează între 1-10 coli simultan și cu un vas colector mai mic. Cu toate acestea, dacă știi că ai de distrus mult mai multe acte, atunci te poți decide asupra unui tocător cu o capacitate mai mare.

Ia în calcul nevoile tale specifice


Un dispozitiv destinat mediului casnic poate să ruleze preț de câteva minute fără pauză, un timp de funcționare ideal pentru a distruge destule documente. Dacă este cazul să mărunțești mai multe hârtii, trebuie să stabilești și care ar fi ciclul de lucru optim pentru tine. De asemenea, gândește-te dacă ai nevoie să toci mai mult decât foi de hârtie. Anumite modele de distrugătoare includ funcții suplimentare și pot mărunți și capse, agrafe, plicuri groase, CD-uri sau carduri. Prin urmare, dacă versatilitatea echipamentului este importantă pentru tine, ai grijă să alegi un produs potrivit.

De ce ai nevoie de un distrugător de documente acasă


  • Pentru a evita ca datele sensibile și informațiile personale să ajungă pe mâini greșite. Orice act care include o semnătură, date de identificare personală, un număr de cont sau alte detalii trebuie distrus, nu aruncat în coșul de gunoi;
  • Pentru menținerea securității datelor personale și confidențiale;
  • Pentru a scăpa într-un mod ecologic de hârtiile nefolositoare, reducând volumul de maculatură. În plus, distrugătorul de documente contribuie la obținerea unui spațiu mai curat și organizat.

Deși nu este neapărat un dispozitiv uzual, tocătorul de hârtii nu ar trebui să lipsească din nicio casă. Acesta reprezintă soluția perfectă pentru siguranță și securitate, păstrarea confidențialității și evitarea incidentelor, însă și pentru eliminarea dezordinii pe care o generează multitudinea de hârtii care nu-ți mai folosesc la nimic.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/documente-acte-sta-jos-sta-a-ezat-8204977/