Timisoara

Gospel meets Symphony 2014

Detalii eveniment

Social links
Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
1825

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 22 iunie 201419:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

2014, anul în care Gospel meets Symphony!

Un cor uriaș de amatori pe scenă cu orchestra Filarmonicii Banatul! 150 de corişti amatori, orchestra Filarmonica Banatul, un band rock - Marcelle Poaty-Souami, Petre Ionutescu, Ioan Kui, Anghel Mailat, Sergiu Cătană - şi dirijorul Dominic Samuel Fritz vă aşteaptă la ediţia jubiliară The Timisoara Gospel Project în 21 şi 22 iunie! Aventura muzicală ajunsă la maturitate în al zecelea an culminează într-un spectacol total şi rar de gospel simfonic.

Asociaţia Culturală TGP organizează anul acesta ediţia jubiliară de 10 ani a Timişoara Gospel Project în parteneriat cu Filarmonica Banatul. Ediţia specială „Gospel meets Symphony” din 13-22 iunie, care se va încheia cu două concerte în 21 şi 22 iunie, va fi ceva unic: peste 150 de corişti amatori vor cânta acompaniaţi de orchestra Filarmonicii Banatul după doar o săptămână de repetiţii.

Evoluţia spectaculoasă a proiectului din 2005 şi până acum îl surprinde chiar şi pe iniţiatorul său, dirijorul german Dominic Samuel Fritz: „ Povestea Timişoara Gospel Project a început cu zece oameni şi un pian. Deja ultimele ediţii, cu concertele cu band profesionist de la sala Capitol, au însemnat o recunoaştere artistică a proiectului nostru, dar adevărata sa maturizare şi înflorire o reprezintă colaborarea cu orchestra Filarmonicii, la care nimeni nu visa acum nouă ani.”

Directorul general al Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni este şi el entuziasmat de parteneriatul cu Asociaţia Culturală TGP: „Filarmonica Banatul aparţine timişorenilor! Ne bucurăm că putem deschide porţile noastre pentru o cauză bună. Îmi place ideea aceasta de a aduce împreună muzicieni profesionişti şi amatori. Această întâlnire mai puţin obişnuită este o ocazie excelentă pentru a promova bucuria de a cânta, de a face muzică şi pentru a oferi o perspectivă nouă asupra actului artistic atât pentru participanţi, cât şi pentru spectatori.”

Dominic Samuel Fritz se arată onorat de această colaborare unică: „Filarmonica Banatul este una dintre cele mai importante şi mai avangardiste orchestre din România, care s-a remarcat în ultimii ani prin deschiderea sa şi spiritul său inovator. Aş îndrăzni să afirm că tocmai acest spirit inovator ne apropie şi că „Gospel meets Symphony” este o întâmplare pe cât de fericită, pe atât de firească de fapt.”

Parteneriatul dintre Asociația Culturală TGP și Filarmonica Banatul va oferi timișorenilor posibilitatea rară de a a auzi un cor de gospel acompaniat de o orchestră. „Muzica gospel de obicei nu este asociată cu muzica simfonică”, ne spune domnul Gârboni, “ acest proiect crossover este un experiment care se înscrie perfect în seria concertelor neconvenţionale ale Filarmonicii, iar colaborarea noastră cu un cor de amatori, la care poate fi participant orice timişorean, este încă un pas către comunitate pe care îl face instituţia noastră.”

Timişoara Gospel Project s-a afirmat deja ca un fenomen muzical singular, considerat de mulți ca fiind unul reprezentativ pentru spiritul Timișoarei. Acest proiect adună pentru o săptămână de repetiţii şi două concerte oameni de toate vârstele, profesiile, etniile şi confesiunile, cu sau fără experienţă corală, dar având în comun „muzica în sânge şi un strop de nebunie” şi fiind animaţi cu toţii de o cauză bună, strângerea de donaţii pentru Centrul de Îngrijire Paliativăde tip Hospice „Casa Milostivirii Divine”, unde sunt internați pacienți aflați în faza terminală a unei boli incurabile. În acest sens,Timișoara Gospel Project urmărește și conștientizarea demnității morții și, prin urmare, a valorii și bucuriei vieții.

În weekend-ul 15-16 martie va avea loc un workshop premergător proiectului din iunie. Timișorenii dornici să cânte la ediția jubiliară Timișoara Gospel Project se vor putea înscrie începând cu data de 23 februarie pe site-ul www.asociatia-tgp.ro.
Asociaţia Culturală TGP, al cărei nume este acronimul devizei sale „Talent, Generozitate, Pasiune”, s-a constituit în 2012 şi îşi propune să promoveze valori spirituale şi sociale prin artă.