Timisoara

Gradina Sperantei

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
836

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 18 decembrie 201819:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

Grădina Speranței încheie seria filmelor de 10 din acest an

Asociația Pelicula Culturală vă invită la aniversarea a 6 ani de activitate pentru a viziona filmul Grădina Speranței, în regia lui Niki Caro, marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la AMBASADA.

“În 17 decembrie 2012 am organizat prima proiecție de film cu un documentar oferit de Institutul Polonez din România. La 6 ani de la primul eveniment public, vă invităm la un film oferit tot de Institutul Polonez, ce are în prim plan o secvență mai puțin cunoscută de eroism ce a avut loc în Varșovia, în timpul celui de-al 2-lea Război Mondial. Și pentru că se apropie Crăciunul, vă așteptăm cu un pahar de vin și multe surprize speciale!” declară organizatorii.

În Polonia anului 1939, în Varșovia, Antonina Żabińska și soțul ei, Dr. Jan Żabiński, au o grădină zoo înfloritoare. Atunci când țara lor este invadată de naziști, Jan și Antonina sunt forțați să se raporteze nou-numitului zoolog șef al Reich-ului, Lutz Heck. Pentru a opune rezistență în proprii lor termeni, Antonina și Jan încep să lucreze în secret cu Rezistența și pun în acțiune planuri pentru a salva vieți din ghetoul din Varșovia, în care Antonina și chiar copiii ei se expun la un mare risc. În acest sens, în timp ce războiul este în plină desfășurare, cuplul reușește să salveze peste 300 de evrei, ascunzându-i în vila lor aflată pe terenul grădinii.

Pentru ajutorul dat evreilor, cei doi polonezi au primit titlul de „Drept între Popoarele Lumii” acordat de Institutul Yad Vashem de la Ierusalim.

“Este dificil să-l faci pe spectator să simtă groaza și teroarea celui de-Al Doilea Război Mondial ca și cum ar fi ceva nou. Deși războiul a fost și rămâne cea mai mare calamitate care s-a întâmplat vreodată, ea a făcut subiectul multor filme, bune sau rele. Cu toate acestea, „Grădina speranței” ne captivează din primele secunde.” declară Mick LaSalle, sfgate.com

Filmul este o ecranizare a romanului cu același titlu, al autoarei americane Diana Ackerman, care a fost premiată, în 2008, cu Orion Book Award bucurându-se la rândul ei de un mare succes de public.

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta