Timisoara

Gradinita Pygmalion

Gradinita Pygmalion

Detalii gradinita/club

Adresa
Ghiroda, Strada Brates, nr. 6 A
Telefon
0740236316
Social links
Categorie
Gradinite
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
4599

Voteaza & Distribuie

Prezentare gradinita/club

Gradinita Pygmalion Timisoara

Gradinita s-a născut din pasiune pentru copii şi din dorinţa de a-i ajuta să se dezvolte corespunzător, astfel încât să fie pregătiţi pentru cerinţele actuale ale societăţii şi ale sistemului de învăţământ, dar şi echipaţi să revoluţioneze sistemul. Programa educaţională urmăreşte normele metodologice ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării în care se accentuează dezvoltarea aptitudinilor individuale prin activităţi opţionale, precum şi învăţarea experienţială.

Grădiniţa pune în practică îmbinarea ideilor din pedagogia tradiţională cu ideile pedagogiilor alternative, promovând conceptul de dezvoltare globală a copilului, în sensul că pregătirea copilului pentru şcoală şi pentru viaţă trebuie să aibă în vedere nu doar competenţe academice, ci în aceeaşi măsură, capacităţi, deprinderi, atitudini ce ţin de dezvoltarea socio-emoţională, cognitivă, precum şi dezvoltarea psiho-motrică.

De ce … Pygmalion?

Numele gradinitei si al cresei are legatura cu efectul Pygmalion, care se refera la situatii in care oamenii au performante mai bune decat altii pentru ca pur si simplu asa se asteapta de la ei. Pentru noi, efectul Pygmalion inseamna ca toti copiii devin constienti de asteptarile adultilor care se ocupa de educatia lor (parinti, educatoare, profesori, psihologi). Copiii fata de care exista asteptari mici, vor internaliza aceasta eticheta si vor avea rezultate mai mici, iar cei fata de care exista asteptari mari, vor avea rezultate bune, comportandu-se pe masura asteptarilor. Prin urmare noi vrem sa folosim efectul Pygmalion in modul in care abordam educatia copiilor inscrisi la gradinita noastra. Ideea nu este aceea sa avem asteptari absurde de la copii, ci de a le transmite increderea noastra in faptul ca ei sunt capabili sa faca ceea ce si-au propus. Ii voi incuraja sa incerce singuri si vom fi convinsi ca pot.

Orar gradinita/club

Luni - Vineri: 8:00 - 19:00