Timisoara

Graffiti. Fotografii de familie

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
Teatrul pentru Copii si Tineret Merlin
Vizualizari
1055

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 29 aprilie 201418:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Spectacolul se vrea un semnal de alarmă care să-i responsabilizeze în primul rînd pe părinți și pe educatori. Temele atinse sunt diverse: exodul părinților în străinătate pentru a le asigura copiilor o situație materială decentă și rămânerea acestor copii în custodia rudelor; situația tinerilor captivi între doi părinți aflați într-un conflict permanent, conflict adîncit de cele mai multe ori prin violență și alcool; drama tinerilor ai căror părinți sunt divorțați și care tineri trăiesc cu nostalgia familiei. Tema necomunicarii chiar și în familiile “normale” este și ea prezentă în economia spectacolui.

Reacțiile copiilor, deveniți adolescenți între timp, sînt pe măsura experiențelor trăite și poate nu mai surprind, dar nu ar trebui ignorate. Căci în încercarea de a-și gestiona viețile, tinerii aceștia caută soluții pentru a (re)defini relațiile lor cu ceilalți. Cu părinții, rudele, cu școala, profesorii, colegii. Cu ei înșiși, cu viața. Iar aceste soluții pot purta numele de: autism, violență, drog, sinucidere, evadare în ficțiune.

Spectacolul nu oferă, evident, soluții… el transmite emoții, pune întrebări și invită la reflectare profundă. Chiar dacă tratează teme grave, Graffiti nu este un spectacol sumbru. Este un spectacol care alternează umorul cu ironia, tragicul și comicul în situații credibile de viață.

Teatrul Merlin împreună cu realizatorii spectacolului (regizor și actori) își propun ca reprezentațiile spectacolului să fie urmate de discuții cu spectatorii. La aceste discuții vor participa regizorul, actorii, spectatorii și, în anumite situații, părinți, profesori și psihologi.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta