Timisoara

Bienala Internationala de Gravura Mica Graphium

Detalii targ/expozitie

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
1522

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 15 decembrie 201718:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare targ/expozitie

Bienala Internațională de Gravură Mică Graphium 2017

La data de 15 decembrie 2017, ora 18 va avea loc vernisajul ediției a IV-a a Bienalei Internaționale de Gravură Mică Graphium 2017 la Galeria Helios.

Rezultatele celor două ediţii din 2004, 2006 respectiv 2008 obligă la continuarea evenimentului. Pentru ediţia din 2017, organizatorii contează pe jurizarea a circa 500 de lucrări semnate de artişti gravori din lumea întreagă, menţionând faptul că lucrările sunt selectate de către un juriu internaţional, iar evenimentul în sine va fi completat de vernisajele expoziţiilor personale ale unor artişti gravori, în calitate de invitaţi de onoare, hors-concours.

Precedat de primul Salon Studențesc Bienal de Gravură Graphium din România, în anul 1995, proiectul BIGMG a pornit în anul 2004, ca urmare a activității specifice îndelungate a Atelierului de gravură Graphium, odată cu înființarea lui în anul 1980, în cadrul UAPT, în același an, 2004, el devenind singurul atelier activ de gravură în tehnicile tradiționale din România, reunind un grup relevant de artiști gravori profesioniști din Timișoara. Proiectul bienalei este sub egida Uniunii Artiștilor Plastici Timișoara.
Expozițiile organizate cu ocazia bienalei se vor desfășura în trei locații: galeria Helios, Muzeul Banatului (Bastionul Terezia) și Facultatea de Arte și Design UVT.

Filtre targ/expozitie

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta