Timisoara

Grupa grea pentru BC Timisoara in FIBA Europe Cup

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
1321

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

BC Timisoara a intrat intr-o grupa de foc în FIBA Europe Cup, potrivit tragerii la sorți din Germania. Aflată în urna a treia, BC Timișoara a fost repartizată în Grupa I, unde “cap de serie” este o formație participantă în cea mai recentă ediție a Euroligii. Grupa I: PGE Turow Zgorzelec (Polonia), BK Ventspils (Letonia), BC TIMIȘOARA, Pieno Zvaigzdes (Lituania).
“Este o grupă grea, dar extrem de atractivă. Din punct de vedere baschetbalistic, este o grupă solicitantă, dar în același timp una care trezește provocări. Turow a fost în Euroligă, Ventspils era o prezență obișnuită în Euro Cup și chiar a jucat calificări pentru Euroligă, iar Pieno este o fruntașă a campionatului lituanian, cu jucători care au trecut pe la diferite naționale ale acestei țări baltice”, a spusDragan Petricevic, antrenorul BC Timișoara pentru siteul oficial al clubului banatean.
Începem parcursul în în FIBA Europe Cup în Letonia, apoi disputăm, trei meciuri acasă:
28 octombrie: BK Ventspils (Letonia) – BC Timișoara
4 noiembrie: BC Timișoara – PGE Turow Zgorzelec (Polonia)
11 noiembrie: BC Timișoara – Pieno Zvaigzdes (Lituania)
18 noiembrie: BC Timișoara – Ventspils
25 noiembrie: Turow – BC Timișoara
2 decembrie: Pieno Zvaigzdes – BC Timișoara
Primele două clasate merg în faza a doua a grupelor. Cele mai bune două formații de pe locul al treilea din fiecare conferință se califică, de asemenea. Din faza a doua a grupelor nu se va mai juca pe două conferințe.
“Aici vorbim și despre niște deplasări lungi, dar vorbim și despre un baschet de calitate cu care ne vor înfrunta cei trei adversar. Eu sunt optimist în ceea ce privește un lucru, acela că vom juca un baschet frumos și dacă nu ne vom stabili obiective care să nu țină cont de valoarea partenerilor, atunci putem să ne așteptăm și la rezultate bune în FIBA Europe Cup. Este cu siguranță cea mai important competiție în care Timișoara a jucat până acum, chiar și peste EuroChallenge unde a fost prezentă în urmă cu trei ani”, Dragan Petricevic, antrenorul BC Timișoara
Violeții se antrenează la sala Constantin Jude, iar într-a doua jumătate a lunii pleacă într-un cantonament în Slovacia și Austria.