Timisoara

Handbalul juvenil - interviu cu Ivascu Raul Mihai

Handbalul juvenil - interviu cu Ivascu Raul Mihai

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 5 luni si 3 zile
Apartine de
CSC Mosnita Noua
Vizualizari
537

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Invitatul de astazi este Ivașcu Raul Mihai, desemnat cel mai bun pivot al Turneului Final Juniori IV desfasurat in aceasta vara la Timisoara. Raul are 13 ani, practica handbalul din 2016 si este jucător legitimat la clubul CSC Mosnita Noua.

Reporter: Cine te-a îndrumat spre handbal? De ce ai ales handbalul?

Ivașcu Raul Mihai: Părinții mei au fost persoanele care m-au îndrumat să aleg acest sport. De mic am fost pasionat de toate sporturile și urmăream meciurile de handbal. Am ales acest sport deoarece este un sport de echipă, un sport frumos și plin de adrenalină.

Reporter: Pe o scară cuprinsă între 1 și 10 cât de mult consideri că ai progresat și de ce?

Ivașcu Raul Mihai: Consider că am reușit să evoluez în handbal pe parcursul anilor deoarece fiecare antrenor pe care l-am avut și-a pus amprenta în cariera mea. Din anul 2016 până în anul 2019, antrenorii clubului AHCS CÎTU Timisoara mi-au arătat lumea handbalului și m-au învățat bazele acestui sport, iar din anul 2020 antrenorii clubului CSC Mosnita Noua m-au luat sub aripa lor și m-au dezvoltat pe plan sportiv, ceea ce și în prezent se întâmplă.

Din punctul meu de vedere, progresul începe să se observe abia acum, deoarece am ajuns la vârsta la care pot să-mi dau seama că handbalul nu este doar un simplu joc, ci reprezintă un posibil viitor pentru care trebuie să lupt și să muncesc. Nu cred că aș putea să clasific în acest moment progresul meu deoarece știu că niciodată nu este destul și că în fiecare zi trebuie să muncesc și să trag de mine pentru a ajunge unde îmi propun.

Reporter: Te așteptai să fi desemnat cel mai bun pivot al turneului? Descrie momentul te rog.

Ivașcu Raul Mihai: Dorința mea pentru acel turneu a fost cea de a lua împreună cu echipa o medalie, iar după ce am castigat bronzul cu echipa nu m-am mai gândit nicio secundă că eu aș putea primi titlul de cel mai bun pivot.

În momentul în care am fost numit cel mai bun pivot am avut un șoc, pe moment nu am crezut că sunt eu desemnat până când colegii mei m-au felicitat. A fost un moment unic și o confirmare a muncii mele. Am terminat campionatul cu două premii, primul a fost medalia de bronz și al doilea a fost titlul de cel mai bun pivot. Cu siguranță nu voi uita acest moment și voi lupta pentru a evolua campionat de campionat pentru astfel de momente.

Reporter: Cum vezi atacul echipei din postura de pivot?

Ivașcu Raul Mihai: Din punctul meu de vedere, atacul nu se poate realiza fără ajutorul pivotului, deși poate părea banal postul de pivot este foarte important pentru echipa. Sunt meciuri în care pivotul primeste mingea și marchează doar de câteva ori, aportul lui în echipă este destul de mare, deaorece cu ajutorul pivotului atât centrul cât și interii pot pătrunde la poartă prin blocajele făcute de pivot. Consider și că pivotul este jucătorul care vede jocul din aceasta poziție și poate îndruma echipa in atac. El poate observa mai ușor culoarele spre poartă și se poate demarca în favoarea coechipierilor și a lui.

Reporter: Care sunt țelurile stabilite pentru noul an competițional?

Ivașcu Raul Mihai: În acest an competițional îmi doresc să ajung cu echipa la Turneul Final, să urcăm din nou în primele 3 echipe din țară, sper la încă un trofeu și îmi doresc să ajung să fac parte din lotul național al României la categoria mea de vârstă, unde în această vară am fost chemat la trial.