Timisoara

Handbalul juvenil la Mosnita Noua - retrospectiva anului 2021

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
1155

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Se întâmpla în urma cu 5 ani când fosta jucatoare de handbal Crapciu Cioriciu Alina punea bazele unui proiect ambitios pentru copii: infintarea unei sectii de handbal care se adresa copiiilor de toate varstele, de la 3 la 14 ani.

Inarmata cu ambitie, perseverenta și sustinuta de către colegii săi pasionati de handbal și marinimosii părinți ai micutilor, Alina a infintat ACS Dominicii, proiect care în scurt timp s-a dovedit un succes pe plan local. Implicarea primariei a fost de bun augur, iar după 3 ani echipa a fost cunoscută și apreciata la nivel național prin prestatiile bune atât a echipei de băieți cât și a fetelor, participând ambele cu denumirea de CSC Mosnita Noua în campionatul de junior III și IV.

Reporter:
Care a fost planul dumneavoastră în momentul demararii proiectului?

Cioriciu Alina:
Am dorit sa atragem câți mai mulți copii sa faca mișcare, sport și implicit spre handbal, cu ideea de a face la un moment dat performanța să fie în prim plan. Am pornit proiectul cu 30 de copii de toate varstele.

R:
Câți copii cuprinde acest proiect în momentul de fata?

Cioriciu Alina:
În acest moment activam cu grupe mixte la baby si mini handbal, avem echipe de juniori III și IV la fete și băieți, iar pentru viitor dorim sa devenim pepiniera pentru cluburile de handbal seniori cu tradiție din țara și chiar sa speram ca lotul național să fie realizarea suprema. In prezent la Mosnita Noua 130 de copii practica handbalul, 85 legitimati la CSC Mosnita Noua și 45 la ACS Dominicii.

La CSC Mosnita Noua activam cu grupe de copii la categoria baby și mini handbal, juniori III și IV fete și băieți, iar la ACS Dominicii sunt inscrisi copii la grupele de baby și mini handbal mixt și o grupa de junioare IV fete care participa în Campionatul Judetean.

R:
Ne puteți face o retrospectiva a rezultatelor pe plan local și național pentru 2021?

Cioriciu Alina:
Anul competional pentru CSC Mosnita Noua a fost unul cu rezultate bune, acestea fiind:
- la juniori III băieți in anul competitional 2020-2021 s-a ajuns în faza semifinala a Campionatului National, iar în prezent suntem pe locul I în seria H, fiind matematic calificati în faza semifinala
- la juniori IV băieți in anul competitional 2020-2021 s-a ajuns în faza finala a Campionatului Național, trecând prin cele 3 turnee de calificare (locale – Mosnita Noua, regionala - Arad, semifinala - Targu Jiu, finala – Bucuresti) unde sportivii noștri au obținut locul 10 din 16 echipe participante.
- la junioare IV fete in anul competitional 2020-2021 s-a ajuns în faza finala a Campionatului Național, trecând prin cele 3 turnee de calificare (locale – Mosnita Noua, regionala – Mosnita Noua/Giarmata, semnifinala – Ramnicul Valcea, finala – Ramnicul Valcea) obținând locul 13 din 16 echipe participante.

În prezent echipele de junior IV fete și băieți se afla pe primul loc în fazele locale de calificare din anul competitional 2021-2022.

R:
O ultima idee de incheiere?

Cioriciu Alina:
Doresc sa mulțumesc colegilor Florica Gallovits, Beatrice Coca (directorul clubului), Dan Morar, Alina Marin, Sas Loredana, Anamaria Pautu pentru implicare, parintiilor pentru înțelegere și suportul material oferit, Consiliului Local Mosnita Noua și primarului Florin Bucur, care este alături de noi și sustine acest proiect încă de la început, deoarece înțelege ca nevoia de sport este tot mai necesara în detrimentul tehnologiei și sedentarismului.

Foto: Peter Bahuczki