Timisoara

Hârtia veche: 5 moduri distractive de a o refolosi

Hârtia veche: 5 moduri distractive de a o refolosi

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 4 saptamani si 13 ore
Vizualizari
75

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Hârtia este unul dintre cele mai populare produse din lume. De-a lungul timpului, aceasta a fost utilizată de miliarde de oameni în diverse scopuri. Există o mulţime de produse ce au la baza hârtia, de la cărţi, caiete şi până la produse de igienă.

Pentru prelucrarea hârtiei sunt necesare resurse naturale, în special de fibre. Pentru a obţine hârtie, lemnul este materia primă esenţială. De aceea, reciclarea hârtiei este un aspect important, atât pentru a proteja resursele planetei, cât şi pentru a produce cât mai uşor o cantitate cât mai mare de hârtie. Cu toţii folosim hârtie acasă, fie pentru studiu, muncă sau pentru uz personal. Cărţile au la baza hârtie, caietele, agendele, dar şi anumite ambalaje. Deoarece conservarea resurselor este esenţială pentru a proteja mediul şi a nu irosi materiale, refolosirea materialelor poate fi de multe ori o soluţie pentru a opri risipă.

Dacă ai hârtie veche acasă, descoperă 5 moduri distractive prin care o poţi refolosi


1. Ajutor la curăţenie

Unul dintre cele mai vechi trucuri pentru a avea geamuri şi oglinzi strălucitoare este să le ştergi cu ajutorul hârtiei de ziar. Dacă ai ziare vechi sau reviste acasă, atunci dă-le o şansă la următoarea curăţenie generală. Mototoleşte hârtia pe care urmează să o foloseşti şi utilizeaz-o exact ca pe un prosop sau pe o cârpă. Nu uita să foloseşti şi un produs de curăţare special destinat sticlei, fie cumpărat, fie preparat în casă.

2. To do list

Dacă ai coli de hârtie pe care nu le-ai folosit în întregime, poţi folosi bucăţile nescrise rămase pentru a crea liste diverse. Poate fi vorba de liste de cumpărături, liste de sarcini sau orice altceva îţi trece prin cap. Nu este o idee bună să arunci hârtie pe care nu ai folosit-o în totalitate, în special dacă există metode prin care poţi folosi bucăţile rămase nescrise.

3. Ambalaje speciale

Poţi împacheta o mulţime de produse cu hârtie veche, de la borcane şi până la obiecte din casă. Fie că te muţi sau vrei să transporţi uşor obiecte fără a exista riscul ca acestea să se spargă, hârtia veche este prietena ta. Aceasta va proteja materialul şi va crea un strat de protecţie împotriva zgârieturilor sau şocurilor uşoare.

4. Împachetarea legumelor şi fructelor

Poţi grăbi procesul de coacere al anumitor fructe şi legume dacă alegi să le împachetezi în hârtie şi să le depozitezi într-un loc uscat şi răcoros. Cel mai bun exemplu este avocado. Acesta se găseşte în magazine uşor, însă de foarte multe ori necopt. Poţi pune fructele de avocado necoapte în hârtie veche în cămara sau într-un loc întunecos, iar acestea se vor coace rapid.

5. Hârtie pentru ambalarea cadourilor

Hârtia veche poate fi o soluţie cool pentru împachetarea cadourilor. Poţi alege pagini vechi de reviste şi broşuri sau hârtie cu scris de mână pentru a împacheta într-un mod original darurile pentru cei dragi.

Să refoloseşti hârtia poate fi mai distractiv că niciodată. În acest mod, vei găsi o utilitate resturilor de hârtie şi vei contribui la bunăstarea planetei.

Sursa foto: Pexels.com