Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Hidroterapia sau Terapia prin Apa

Hidroterapia sau Terapia prin Apa

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Vizualizari
3838

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

"Azi am plans... cum arareori ti-este dat! atunci cand ramai fara cuvinte... cand in fata ochilor tai un copil paseste singur. Mi-am adus aminte de primii pasi pe care i-a facut copilul meu si emotia de atunci si am putut doar sa imi imaginez ce poate fi in sufletul mamei Briannei.

Toata ora mi-am abtinut lacrimile pana la final, cand m-am asezat in tribuna si le-am dat drumul... a urmat echipa Digi carora le tremurau barbiile si se abtineau cu greu, iar la final am primit o imbratisare cu multe saruturi din partea bunicii lui Levin. Copiii astia ne dau sens vietii, mai ales cand uitam cat e de frumoasa si ne incruntam la maruntisuri. E atat de usor sa te implici, iar rasplata nu o poti cuatifica niciodata." - Dr. Ioana Vârtosu, fondator Scoala mamei Junior si CursDePuericultura.ro

Ca sa evitam ca aceste traume sa-i urmareasca toata viata si sa oferim o sansă copiilor care sufera de una din bolile cu intarziere in dezvoltare, te invit sa dai o mana de ajutor campaniei noastre!
Donatiile se pot face in contul Asociatiei Scoala mamei Junior, RO 02 RZBR 0000 0600 0989 3290 cu mentiunea pentru hidroterapie. Contact: Vartosu Ioana

Oferă o șansă copiilor cu întârziere în dezvoltare!
Hidroterapia sau Terapia prin Apă este un proiect care se adresează copiilor cu deficienţe neuro-motorii, motorii şi asociate şi a familiilor acestora. Hidroterapia este unul dintre adjuvanţii obligatorii la tratamentele consacrate în tratarea bolilor ce ţin de întârzierile de dezvoltare. Apa neutralizează efectele gravitaţiei, ajutând copilul să se mişte cu mai putin efort. Hidroterapia îmbunătăţeşte funcţionarea plămânilor şi fortifică extremităţile (braţe, mâini, picioare, degete).

Scopul acestui proiect este să oferim gratuit o şansă copiilor care suferă de una din bolile cu întârziere în dezvoltare, fiind unicul program de acest fel din vestul ţării. În prezent, în cadrul proiectului sunt înscrişi 50 de copii cu dizabilităţi cu vârste cuprinse între 6 luni şi 12 ani care frecventează în mod constant acest program.

Dizabilităţile cu care se confruntă aceşti copilaşi sunt diverse iar diagnosticele sunt diferenţiale:
Tetrapareză spastică
Parapareză spastică
Tetrapareza mixtă , encefalopatie, retard de prematuritate
Retard psihomotor
Encefalopatie epileptică - crize focale migratorii cu debut neonatal, spasme epileptice, microcefalie, tulburare globală a dezvoltarii, severă
Hemoragie celebrală la naştere, encefalomalacie multi chistică, retard psihomotor sever ,epilepsie simptomatică
Lisencefalie
Agenezie parţială de corp calos
Tulburări de coordonare motorie de tip vertiginos,
Autism
Tulburare mixtă de limbaj
Sindrom Down
ADHD
Sindrom Rett

Misiunea acestui proiect este de a crea acces copiilor cu dizabilităţi din judetul Timiş (peste 2000) şi nu numai, la una din cele mai consacrate şi eficente terapii în tratarea bolilor ce ţin de întârzierile de dezvoltare. Este cunoscut faptul că orice copil născut înainte de 37 de săptămâni este expus unor astfel de întârzieri în ceea ce priveşte dezvoltarea fizică şi psihică. Copiii născuţi între 32 şi 37 de săptămâni (aproape prematuri) sunt predispuşi la dificultăţi de învăţare, odată ce încep şcoala. Cei nascuti între 23 şi 28 de săptămâni prezintă un risc crescut de dizabilităţi care se vor manifesta de-a lungul întregii vieţi, precum paralizia cerebrală.

Gemenii sau tripletii se nasc de multe ori inainte de termen, având o greutate mai mică decât cea normală, ceea ce ii expune unui risc crescut de întârziere în dezvoltare. De altfel, greutatea mică la naştere este unul dintre factorii ce influenţează dezvoltarea ulterioară a copilului.

Un alt factor care influenţează dezvoltarea ulterioară a copilului este naşterea în sine. Orice traumă la naştere sau orice complicaţie poate creste riscul de apariţie a unor probleme neuromotorii, precum hipotonia (tonusul muscular redus).

Faptul ca 85% din dezvoltarea creierului se produce în primii 3 ani de viaţă este relevant pentru oportunităţile pe care le poate oferi hidroterapia în dezvoltarea fizică şi mentală. Scopurile terapiei acvatice pot fi variate, de la întărirea musculaturii, la coordonare, echilibru, conştientizarea propriului corp, rezistenţa, etc. Apa reduce greutatea corpului cu pana la 90% si de aceea este mult mai usor ca unele exerciţii să fie efectuate în apă. Apa opune, de asemenea, o anumită rezistenţă corpului, fâcându-l să-şi îmbunătăţească rezistenţa.

De asemenea, terapia acvatică ajută la îndepartarea durerii. Datorită faptului ca apa încetineşte anumite mişcări, pentru un copil este mai usor să răspundă schimbărilor de poziţie a organismului în timp ce lucrează într-o piscină. În plus, mişcarea în apă presupune un anumit ritm care ajută la dezvoltarea coordonării mişcărilor. Exerciţiile în piscină pot fi efectuate şi în echipă, dezvoltând deopotrivă spiritul de independenţă al copilului. Este dovedit ştiinţific faptul că terapia acvatică este eficientă în tratarea dereglărilor de dezvoltare, a problemelor neuromotorii, a problemelor ortopedice şi musculare, a deficienşelor senzo-motorii, precum şi în recuperarea după intervenţii chirurgicale sau alte traume fizice.

Şedintele de hidroterapie au loc la Arena Aquasport, în zilele de luni, miercuri şi vineri între orele 12-13 pentru moment. Resursele umane din cadrul acestui proiect sunt: 1 medic, 3 terapeuti (1 neurofizioterapeut, 2 kinetofizioterapeuti). Se lucrează în grupuri de 10-15 copii cu dizabilităţi, fiecare însoţit de un adult şi 3 terapeuţi în bazin.

Costurile necesare implicate în acest proiect sunt:
- taxă bazin: 150/oră
- 75 lei decontare transport terapeuţi (bazinul se află la marginea localităţii)
- îmbunătăţirea calitaţii vieţii beneficiarilor acestui program: produse alimentare, medicamentaţie necesară, articole vestimentaţie, dispozitive medicale ortopedice, materiale activităţi recuperare medicală.

Obiectivele dorite sunt următoarele:
- creearea accesului la cât mai mulţi copii cu dizabilităţi la hidroterapie
- creşterea numărului de şedinţe de hidroterapie
- o echipă de 8 terapeuţi specializată pe hidroterapie.
- Îmbunăţirea calităţii beneficiarilor acestui program

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)