Timisoara

Hortensia - origine, tipuri și semnificații

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
827

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Hortensiile sunt unele dintre cele mai iubite și apreciate flori, fiind prezente în foarte multe aranjamente florale compuse pentru ocazii diferite. Florile mari cu care sunt înzestrate hortensiile impresionează și devin instant un punct de atracție din orice buchet. Un alt lucru extrem de apreciat la hortensii este varietatea mare și impresionantă de culori. Practic, culoarea este un element de clasificare atunci când vorbim despre hortensii și semnificațiile lor.

Dacă se află printre preferatele tale, citește acest articol și vei afla informații importante despre hortensii.

Originile hortensiei

Originară din Japonia și China, hortensia s-a răspândit inițial în America Centrală și de Sud, urmând să acopere ulterior teritorii de pe toate continentele. Este o plantă ușor adaptabilă, puțin pretențioasă în privința solului și a condițiilor climatice. Chiar și așa, preferă solurile bogate și fără carbonați în detrimentul celor sărace în minerale precum fierul. Denumirea științifică a hortensiei, de proveniență greacă, este compusă din cuvintele „hydro” (apă) și „angos” (vas, ulcior) și se referă la nevoia de cantități mari de apă a plantei. Denumirea populară provine din limba latină și înseamnă „grădină”.

Tipuri de hortensii

Hortensiile se împart și în două genuri, în funcție de capacitatea de a poleniza sau nu. Genul Macrophylla se distinge prin florile de dimensiuni mari, rotunde și sterile. Genul Serrata are inflorescente mici și fertile, mărginite de flori mai mari la extremități; genul Serrata este comun în România, dar și în alte țări din Europa.

  • În ceea ce privește clasificarea speciei Hydrangea, hortensiile fac parte din mai multe subspecii, precum:
  • Hydrangea macrophylla Lilacina - este cea mai răspândită specie și are florile de culoare roz lila.
  • Hydrangea macrophylla Mariesii Perfectă - are flori de culoare albastru intens.
  • Hydrangea Preziosa - are flori de culoare roz pal.
  • Hydrangea macrophylla Quadricor – are flori galbene și frunze bej cu pete maronii, fiind și una dintre cele mai rare specii.
  • Hydrangea paniculata – are flori de dimensiuni mari, iar în România nu este foarte populară.
  • Hydrangea aspera Villosa - are inflorescențe plate, iar frunzele au un aspect catifelat de culoare mov.

Semnificațiile hortensiilor

În funcție de culorile pe care le au, hortensiile au diverse semnificații. Hortensiile roz sunt un simbol al iubirii romantice, al emoției și al căsătoriei. De asemenea, hortensia roz este foarte folosită în buchetele de mireasă și în aranjamentele florale create pentru nuntă.

Un buchet sau un aranjament floral format din hortensii roz poate fi făcut cadou persoanei iubite.
Totodată, hortensia roz este și floarea celei de-a patra aniversări a căsătoriei, devenind astfel un cadou ideal pentru un cuplu ce aniversează patru ani căsnicie.
Hortensiile albe sunt flori ce au o dublă semnificație: pe de o parte pot simboliza puritatea și delicatețea, iar pe de altă parte pot exprima lauda.
Hortensiile mov sunt un simbol al bogăției și abundenței, însă ele sunt potrivite pentru a fi oferite cadou aproape în orice situație. Pot fi un cadou de mulțumire sau unul prin care să urezi cuiva „Succes” la începutul unui nou drum.
De asemenea, culoarea mov este una care inspiră, așa că hortensiile mov sunt perfecte pentru casa sau atelierul unui artist.
Hortensiile albastre sunt ideale pentru a fi dăruite atunci când vrei să-ți ceri iertare de la o persoană căruia i-ai greșit.

Așadar, hortensiile sunt florile care creează povești. Bucură-te de ele și dăuiește-le cu drag celor pe care îi iubești. Poți comanda cosuri cu flori deosebite de pe maisondor.ro

Autor