Timisoara

„I Am”

Documentarul „I Am”, realizat de Tom Shadyac

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
954

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 1 februarie 2014

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

În Timișoara începe Programul Național de Educație pentru Fericire Studiile din ultimii ani au arătat că fericirea e mai puțin abstractă decât credeam. De peste 30 de ani, fericirea a devenit un subiect de studiu în universități de renume, precum Harvard, Pennsylvania University sau Columbia University. Iar acum, aceste studii vor fi aplicate și în România.

Pentru a ajuta românii să devină mai fericiți, Asociația Inițiativa pentru Fericire, un ONG național, desfășoară Programul Național de Educație pentru Fericire - primul program de acest fel din țară. Prin acest program se dorește înțelegerea factorilor care declanșează fericirea și aplicarea lor în viața de zi cu zi.
Derularea Programului Naţional de Educaţie pentru fericire: 6 luni de teorie și practică a fericirii Programul se adresează elevilor de liceu, studenților și adulților, care vor fi angrenați în activități diferite, adecvate categoriei de vârstă pe care o au. Astfel, elevii de liceu și studenții vor participa la 3 difuzări ale unor documentare și vor realiza dezbateri pe teme de fericire, cu o structură preluată de la Harvard University, unde se desfășoară cu succes de câțiva ani.

Adulții vor putea participa la un eveniment pe lună, în cadrul căruia vor fi difuzate documentare despre fericire diferite de cele ale elevilor și studenților. Documentarele au licența originală, oferită de producătorii filmelor, iar aproximativ jumătate din timpul alocat evenimentului va fi destinat discuțiilor despre factorii care influențează fericirea, așa cum au fost prezentați în film. În plus, vor fi desfășurate și exerciții, care vor ajuta la punerea în practică a informațiilor teoretice și pot crește nivelul de fericire prin repetiție.

În Timișoara, evenimentele pentru comunitate se vor desfășura la The Scottish Pub. Materialele de dezbatere sunt folosite cu succes de câțiva ani în centre universitare importante din SUA, precum: Stanford, University of Columbia și University of Pennsylvania. În plus, toate difuzările și dezbaterile vor fi realizate în prezența unor traineri pregătiți în domeniu.

Primul eveniment va avea loc pe 1 februarie 2014 Primul eveniment din cadrul programului va avea loc sâmbătă, 1 februarie, la The Scottish Pub (Eugeniu de Savoya, nr. 9) și va consta în difuzarea documentarului „I Am”, realizat de Tom Shadyac, regizorul filmelor Ace Ventura și Profesorul Trăznit. Shadyac a avut, în urmă cu câțiva ani, un accident care i-a pus viața în pericol. Aflat în spital, el își evaluează viața și își dă seama că banii, vila din Pasadena și avionul privat nu i-au adus fericirea. Astfel, pleacă în lume în încercarea de a găsi răspuns la 2 întrebări:
  • Ce e în neregulă cu lumea?
  • Cum ne putem schimba în mai bine?
Difuzarea filmului va fi urmată de o dezbatere și de un atelier cu exerciții despre fericire.

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta