Timisoara

Ida

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 3 ani si 7 luni
Vizualizari
860

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 27 noiembrie 201418.30

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

Favoritul la Oscar pentru Film străin proiectat în premieră la Timișoara.

Pelicula Culturală vă invită joi, 27 noiembrie, de la ora 18.30, la sediul comunității evreiești din Timișoara, str. Mărășești, nr. 10, la proiecția unui film de excepție, prezentat în premieră la Timișoara: “Ida”, în regia lui Paweł Pawlikowski (2013).

Favorit la Oscar în competiţia pentru cel mai bun film străin, alături de alte 82 de filme înscrise, “Ida” este unul film ”simplu, obsedant, fără compromisuri, un film de artă de excepţie ale căror emoții sunt la fel de puternice și convingătoare, pe cât sunt imaginile de frumoase.” (Los Angeles Times)

De asemenea, „Ida” este unul din cele trei filme ajunse în finala competiției pentru Premiul LUX din acest an. Inițiat în anul 2007 de Parlamentul European, Premiul LUX pentru film european urmărește stimularea dezbaterilor pe tema valorilor europene şi a problemelor sociale actuale și sprijină circulația filmelor europene. Alături de „Ida”, sunt înscrise în competiție în 2014 și filmele „Bande de filles” și „Class enemy”, producții ce vor putea fi vizionate în București în perioada 7-8 decembrie, la cinema Studio.

“Am vrut să fac un film despre istorie, care să nu pară un film istoric; un film moral care nu oferă lecţii; am vrut să spun o poveste în care "toată lumea are motivele ei"; o poveste mai aproape de poezie decât de o intrigă. Mai mult decât orice, am vrut să mă detaşez de retorica obişnuită a cinemaului polonez.” declară Paweł Pawlikowski, regizorul filmului.

Polonia, 1962. Anna, o orfană crescută la mănăstire, se pregăteşte să devină călugăriţă. Înainte de a face acest pas, Anna trebuie să o întâlnească pe Wanda, singura ei rudă în viaţă. Printre destăinuiri şi regrete, cele două femei încep o călătorie pentru a descoperi nu doar povestea tragică a familiei lor, ci şi pe ele însele. Îşi pun sub semnul întrebării religia şi toate ideile în care au crezut.

Evenimentul este organizat prin amabilitatea firmei Clorofilm, distribuitor oficial al filmului în România, precum şi a Comunităţii Evreieşti din Timişoara, care pune la dispoziţie spaţiul în care va avea loc proiecţia.

La aceast eveniment vă invităm să fiți Moș Nicolae și să umplem cu dulciuri cizmulițele a 60 de copii, proveniți din categorii defavorizate, aflați în serviciile Organizației Salvați Copiii. Biletele de acces la film sunt: bomboane, ciocolată, napolitane, biscuiți.

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta