Timisoara

Idei de design interior inspirate de natură

Idei de design interior inspirate de natură

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 3 saptamani si 5 zile
Vizualizari
78

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Dacă simți cum betonul și asfaltul orașului te sufocă zilnic și tânjești după un colț liniștit de natură, poți să-ți transformi locuința într-un astfel de refugiu. Temele inspirate din natură sunt din ce în ce mai prezente în designul interior, nu neapărat din considerente estetice, cât din această nevoie de a ne crea un refugiu din infernul cotidian.

Așadar, iată câteva idei simple dar foarte inspirate, dacă și tu dorești să-ți amenajezi locuința într-un mod care să te facă să te simți aproape de natură!

Folosește cât mai multe materiale naturale

Pe cât posibil, redecorează-ți locuința folosind mult lemn, pentru că aceste este cel mai fiabil material natural. Mobila din lemn și decorațiunile din același material se potrivesc perfect pentru un astfel de design, fiind completate cu diferite împletituri din bambus sau răchită. Frunzele uscate, conurile de brad, și alte elemente provenite direct din natură pot fi folosite, de asemenea,ca elemente decorative de mare efect. Un alt material care poate fi folosit este și piatra naturală.

Florile și plantele de apartament

Dintr-o locuință cu un design interior inspirat din natură nu pot lipsi florile și plantele de apartament. Dincolo de aspectul vizual plăcut, acestea au și calitatea de a crea în locuință o atmosferă care să aducă puțin cu un colț de natură. Se știe că plantele oxigenează aerul prin procesul de fotosinteză, de aceea e recomandat să ai în casă cât mai multe ghivece. Cele cu flori se așează la ferestre, pentru a beneficia de cât mai multă lumină, iar plantele de apartament își vor găsi cu siguranță locul în fiecare cameră a locuinței. Chiar și în bucătărie poți păstra câteva ghivece cu plante aromatice, care îți vor furniza ingrediente proaspete pentru gătit. Chiar și suporturile pentru flori trebuie să amintească de natură, iar dacă vrei să-ți comanzi ceva deosebit, găsești aici coșuri pentru flori.

Folosește nuanțe din natură

Cromatica este un alt element important atunci când vine vorba de design interior, iar în acest caz, culorile folosite trebuie să fie cele pe care le regăsești și în natură. Nuanțele de verde, galben, ocru și albastru sunt foarte potrivite pentru orice locuință și ar trebui să predomine în interior. Ideal ar fi ca nuanțele folosite să se potrivească cu cele ale unui copac, parc sau spațiu verde aflat în apropierea locuinței. Aceste nuanțe trebuie să se regăsească în culoarea pereților, a covoarelor, mobilei și a celorlalte elemente decorative din locuință.

Tablouri și fotografii cu peisaje

Îți poți aduce natura mai aproape decorându-ți casa cu cât mai multe peisaje naturale. Fie că este vorba de tablouri pictate, fie de fotografii înrămate, realizate chiar de tine în timpul drumețiilor și excursiilor, toate se potrivesc într-un decor care se vrea să fie cât mai apropiat de natură. De asemenea, poți folosi un tapet imprimat cu motive inspirate din natură sau un peisaj superb surprins într-un cadru natural.

Amenajează o mică grădină pe balcon sau pe terasă

Grădina urbană este un concept din ce în ce mai des întâlnit, pornind tot din această nevoie a oamenilor de a fi aproape de natură în mijlocul orașului. Îți poți amenaja și tu o astfel de grădină pe balcon sau pe terasa casei. Aici poți cultiva atât flori și plante ornamentale cât și legume, pentru consumul propriu. Salata, roșiile, ardeii se pretează foarte bine pentru o astfel de grădină. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, poți planta aici și mici arbuști, obținând astfel o oază de verdeață care se potrivește perfect cu stilul în care ți-ai amenajat interiorul locuinței.

Ținând cont de aceste recomandări, îți vei transforma locuința într-un spațiu primitor și reconfortant, care să-ți ofere liniștea de care ai atâta nevoie.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/fereastra-panoul-frunziti-prea-mare-3719887/