Timisoara

Idei deosebite, pentru amenajarea holului de intrare

Idei deosebite, pentru amenajarea holului de intrare

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Vizualizari
141

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Holul sau coridorul de intrare nu este un spațiu pe care să îl neglijezi în amenajarea unei case. Acest loc este primul contact pe care musafirii îl au cu locuința ta, de aceea, el trebuie transformat într-un spațiu primitor și elegant. Indiferent de configurația pe care o are coridorul de la intrarea în apartamentul în care locuiești, poți crea aici un loc primitor și totodată un spațiu organizat eficient. Mai mult decât un simplu loc de depozitare a obiectelor pe care le dorești la îndemână, coridorul de la intrare poate fi amenajat ca un spațiu călduros, pentru toți cei care îți trec pragul casei.

Iată câteva idei deosebite de amenajare a coridorului de la intrarea în casă

Pată de culoare

Cea mai rapidă și la îndemână soluție pentru a înviora rapid aspectul coridorului tău este să alegi un mic covor, plăcut vederii. Dacă ai folosit deja gresie sau parchet laminat, rezistente la trafic și ușor de curățat pentru pardoseală, un mic covoraș amplasat la intrare va înviora instant atmosfera de aici. Optează pentru un covor minimalist, cu o tentă modernă. Pentru a nu-ți face griji în privința întreținerii acestuia, alege oricare dintre variantele moderne de covor cu fir scurt, realizate din polipropilenă sau în combinație cu lână, care pot fi curățate cu mare ușurință. Alte variante sunt covorul din lână sau sisal, deși rezistența acestora este limitată. Cu toate acestea, aspectul lor este unul inedit, indiferent dacă interiorul este unul rustic, ori contemporan.

O piesă de decor, inedită

Ca să dai o notă de bun gust coridorului și să îl scoți din anonimat, alege să îl decorezi cu o piesă interesantă sau mai neobișnuită. Indiferent de dimensiunile sau configurația spațiului, o mică piesă de mobilier inedită va personaliza holul de intrare. Dacă holul e alungit, poți opta pentru o consolă elegantă, în stil retro sau modern, fie pentru o mască decorativă de calorifer din lemn, pe care să plasezi câteva suveniruri sau obiecte dragi. Dacă în schimb beneficiezi de un spațiu mai generos, încearcă să renunți la clasicele dulapuri sau etajere pentru depozitare, în favoarea unor piese mai mici, dar discrete și practice: coșuri de iută, cutii mari și colorate, sau o mică băncuță cu spațiu util inclus. O altă modalitate elegantă de decor este o mică banchetă din lemn, capitonată cu catifea, ori un fotoliu elegant cu un suport haios, metalic, de umbrele, alături.

Tapet, oglinzi, postere sau tablouri moderne


Un set de oglinzi decorative este potrivitoricărui interior modern. Oglinzile amplifică senzația de spațiu, mai ales atunci când coridorul este lung și îngust. O altă metodă elegantă de a mări vizual spațiul este placarea pereților laterali cu casete decorative, care vor conferi și ele o notă de profunzime coridorului. În cazul în care holul are dimensiuni mai generoase, înveselește-l cu postere, acolo unde vrei să creezi o zonă distinctă, sau cu un accent de culoare pe un perete cu latura îngustă. O oglindă rotundă, sau cu un cadru original și ingenios, va conferi o notă de rafinament interiorului. Nu uita, însă, să alegi culorile din hol, în ton cu gama cromatică din restul locuinței, pentru a permite cu ușurință trecerea, din punct de vedere vizual, către alte zone din locuință.

Vaza cu flori înalte

O altă metodă elegantă de a conferi personalitate holului de intrare este de a amplasa o plantă decorativă, înaltă, lângă una dintre micile piese de mobilier. La fel, o vază înaltă din ceramică sau sticlă, amplasată direct pe podea, va da o notă inedită și rafinată unui interior modern. Poți crea un aranjament floral folosind flori și frunze înalte, de exemplu cale, lavandă, Erianthus sau stuf decorativ, sau chiar crengi și plante decorative uscate.

Cu siguranță, îți vei surprinde musafirii în mod plăcut cu aranjamente de acest fel, de cum intră în casă!

Sursa foto: unsplash.com/photos/Ij6HLuGp_8Y