Timisoara

Ierusalim, orașul contrastelor

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 4 saptamani si 1 zi
Vizualizari
722

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Asociem în general ideea de vacanță în Ierusalim cu cea a uneia cu iz spiritual sau chiar religios, însă acest oraș al contrastelor are foarte multe de oferit, mai multe decât ți-ai imagina. Dacă nu te atrage în mod deosebit turismul religios este foarte probabil că o vacanta in Ierusalim nu s-a aflat până acum în topul preferințelor tale. Dacă reușești să treci, însă, peste prejudecăți, vei descoperi în capitala Israelului un oraș captivant, care îmbină în mod surprinzător spațiile contemporane, cu cele încărcate de spiritualitate și istorie.

Ierusalimul vechi

Orașul vechi se află în centrul Ierusalimului. Deși această zonă a fost miza unor dispute de mii de ani, în prezent în Ierusalim se întâlnesc și conviețuiesc oameni care aparțin de trei dintrele cele mai cunoscute religii monoteiste din lume: creștinism, iudaism și islamism. Indiferent de credințele religoase pe care le ai. Ierusalimul vechi merită vizitat măcar o dată în viață. Zidul plângerii, Domul Stâncii, Sfântul Mormânt sunt unele dintre cele mai renumite obiective turistice din lume.

Ierusalimul nou

În partea de vest a orașului lucrurile se schimbă. Ierusalim se înfățișează ca o metropolă cosmopolită, în puternic contrast cu centrul vechi. Ai ocazia de a merge prin baruri, de a te bucura de o cină de Sabat sau să înveți chiar tu să gătești preparate specifice zonei.

Piața Mahaneh Yehuda e un loc în care te poți bucura de produse locale și să guști din aromele Israelului.

Strada Jaffa este una dintre căile care traversează orașul nou. Plimbându-te pe această stradă vei avea ocazia să admiri arhitectura specifică acestei destinații și să descoperi cultura locală.

Piața Zion este și ea un loc unde poți găsi multe restaurante și baruri pentru o seară reușită petrecută în oraș.

Un circuit memorabil în Israel cu Fildelfia Turism

Atunci când alegi un sejur in Israel poți conta pe experiența de 15 ani a Filadelfia Turism. Beneficiezi de asistența unor consultanți de vacanțe și a unor ghizi profesioniști, călătorești în siguranță și te bucuri de vacanța ta.

Filtre

Destinatii oferite: Israel