Timisoara

Iluminarea Bicicletei VpB

Iluminarea Bicicletei VpB

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
1168

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

În pragul Sărbătorilor de Iarnă, Verde pentru Biciclete vă invită vineri, 21 decembrie 2012, ora 18:00, să luaţi parte la un eveniment unic in Timișoara: Iluminarea Bicicletei VpB, situată în parcarea Timco, lângă Casa Verde pentru Biciclete.

Dacă în anii precedenți, am iluminat Bradul de Crăciun Verde pentru Biciclete, în acest an echipa VpB și-a propus să întâmpine Sărbătorile de Iarnă într-un mod cu totul deosebit, alături de timișoreni: vom aprinde împreună primele lumini de Sărbători prin … pedalare. Vom ilumina o bicicletă uriașă în mod ecologic cu ajutorul unor biciclete obișnuite, montate pe suporți legați la un generator de curent. Scopul nostru este acela de a transforma Sărbătorile de Iarnă în Sărbători ECO şi pline de mişcare. Iluminarea ecologică a bicicletei completează ideea promovată de Verde pentru Biciclete, conform căreia bicicleta poate constitui o alternativă economică şi non-poluantă de transport în Timişoara, dar şi de furnizare ecologică a energiei.

Am ales data de 21 decembrie 2012 pentru a marca nu sfârșitul lumii, ci un nou început: noi avem puterea de a aduce schimbarea în lume, prin faptele noastre, prin grija față de natură și față de cei de lângă noi. Mesajul pe care dorim să îl transmitem este cel de speranță, cum afirma H.G. Wells : ”De fiecare dată când văd un adult pe bicicletă, nu mai deznădăjduiesc pentru rasa umană.” Acesta este mesajul pe care dorim să îl transmitem prin iluminarea bicicletei VpB. Aceasta va rămâne până în primăvară în parcarea Timco și trebuie să le reamintească oamenilor în permanență că bicicleta este vehiculul viitorului.

Vă așteptăm așadar mâine pentru a ne bucura împreună de magia Sărbătorilor de Iarnă și de un viitor frumos pe bicicletă. Alături de noi se va afla şi un Moş Crăciun biciclist, care va scoate din tolba sa cadouri simbolice pentru cei mici şi pentru cei mari.

Campania “Verde pentru Biciclete” este prima iniţiativă din Timişoara care încurajează adoptarea mersului pe bicicletă ca şi alternativă ecologică pentru deplasarea prin oraş. Scopul este de a atrage atenţia asupra importanţei şi beneficiilor mersului pe bicicletă, de a evidenţia faptul că există biciclişti pe străzile oraşului şi de a atrage sprijinul autorităţilor locale pentru construirea mai multor piste pentru biciclete. Până in momentul de faţă, pe străzile din Timişoara circulă aproximativ 12500 de biciclişti cu număr „Verde pentru Biciclete”.

Filtre eveniment

Tip eveniment: Evenimente sociale