Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Iluminatul pe care il alegeti poate influenta cu adevarat designul general al camerei

Iluminatul pe care il alegeti poate influenta cu adevarat designul general al camerei

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 11 luni si 2 zile
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
415

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Lumina joaca un rol esential in bunastarea si productivitatea oamenilor, de aceea expertii in design recomanda mai multe tipuri de surse de iluminat intr-o locuinta. Desi tendinta in ultimii ani este ca locuintele se beneficieze de becuri Led cu lumina alba, lucru care promoveaza foarte bine meticulozitatea si in general ofera o sursa mai buna de iluminat nu este intotdeauna ceamai recomanda. De exemplu seara, cand ne relaxam la un film, este de preferat sa stingem lumina sau sa avem lumini de ambianta de culoara galbena, iar spoturile sunt idele, deoarece lumina lor difuza nu deranjeaza, iar intensitatea poate fi reglata!

Iluminatul pe care il alegeti poate influenta cu adevarat designul general al camerei dvs
, dar si starea de spirit.

Intra intr-o camera finisata cu lumina prietenoasa si primitoare si te vei simti imediat in largul tau. Intra in aceeasi camera cu iluminare insuficienta sau puternica si starea ta de spirit se va schimba complet. Dar de ce este acesta cazul?

Iluminatul are efecte biologice si fizice care pot afecta sanatatea si bunastarea oamenilor. Din punct de vedere biologic, un design bun de iluminare poate ajuta la stabilizarea ritmului circadian, ajutand la imbunatatirea starii generale de spirit si contribuind la un somn mai bun pe timpul noptii. Din punct de vedere psihologic, lumina buna poate ajuta la reducerea depresiei si chiar la cresterea performantei cognitive, cum ar fi timpul de reactie.

Pentru a spune lucrurile simplu, iluminarea ne afecteaza drastic starea de spirit si nu trebuie ignorata. Este mult mai important decat va puteti imagina. Atunci cand va proiectati spatiul, iluminatul ar trebui sa fie abordat inca de la inceput. Colaborarea cu un designer de iluminat, implicarea acestuia in conversatii cu arhitectul, electricianul si orice alti profesionisti care lucreaza la proiect va va asigura ca toata lumea este pe aceeasi pagina. Un proces de proiectare colaborativ va crea un proiect fara probleme, cu sanse mai mari de un rezultat final uimitor.

Fara iluminare suficienta, spatiul unei camere se va simti mic si inghesuit. Distribuind eficient lumina intr-o zona, se va modela un spatiu mai luminos si mai impresionant. Acest lucru se datoreaza in mare parte eliminarii umbrelor si luminii intunecate/dure. O camera mai spatioasa este realizata de designeri profesionisti de iluminat care folosesc o tehnica numita „iluminare stratificata”. Aceasta implica utilizarea mai multor surse de lumina pentru a crea efectul si atmosfera dorite. Iluminarea ambientala, de lucru si de accent alcatuiesc aceasta tehnica de „iluminare stratificata” si toate servesc unor scopuri diferite.

Acest punct este valabil in primul rand pentru mediile de lucru, dar si birourile de acasa pot beneficia. Iluminarea slaba va reduce productivitatea angajatilor, in timp ce iluminarea buna va creste productivitatea acestora. Acest lucru se rezuma la efectele biologice si fizice ale luminii pe care le-am mentionat mai devreme - atunci cand starea de spirit a cuiva este ridicata, productivitatea acestuia creste, iar iluminatul joaca un rol important in acest sens. Flexibilitatea este un avantaj major al designului de iluminat. Odata cu progresele din ce in ce mai mari in tehnologie si controlul luminii, stabilirea atmosferei perfecte pentru spatiul vostru este mai usor ca niciodata.

Lucrand alaturi de un consultant profesionist de proiectare de iluminat cu experienta in iluminare si comenzi inteligente, vi se ofera capacitatea de a reduce luminile, alegand intre scene de iluminare prestabilite si multe altele. Comenzile de iluminare au devenit din ce in ce mai populare in industria ospitalitatii datorita efectelor care pot fi aduse experientei clientilor. De exemplu, posibilitatea de a controla intensitatea si starea de spirit a luminii pe tot parcursul zilei este perfecta pentru restaurante. O atmosfera mai luminoasa poate fi stabilita dimineata pentru a ajuta clientii sa se trezeasca, in timp ce o stare de spirit intima si relaxanta poate fi creata in timpul serii.

Majoritatea designerilor de iluminat gandesc in termeni de trei categorii principale de iluminat:

1. Iluminat general sau ambiental
Acestea sunt numite „generale” sau „ambientale” deoarece sunt folosite pur si simplu pentru a face vizibil un spatiu interior. Acestea ofera iluminare generala pentru un spatiu si sunt uneori folosite pentru a se referi la lumina naturala sau existenta. Ganditi-va la lumina generala/ambientala ca la lumina naturala combinata cu lumina provenita de la luminile normale din camera.

2. Iluminarea sarcinilor
Iluminatul de lucru este iluminatul directionat catre o anumita zona pentru a oferi mai multe detalii obiectelor si pentru a oferi o trecere in siguranta. Orice lucrare apropiata, cum ar fi gatitul, cusutul, desenul si scrisul, ar trebui sa aiba iluminare de lucru - suficient pentru a vedea defecte in panza si imbracaminte.

3. Iluminare de accent
Iluminarea de accent este folosita pentru a „accentua” caracteristicile si pentru a adauga interes vizual unui obiect sau zona. Este ceva extra special care ii face pe oameni sa faca „oooh” si „aaahh”. Folositi lumini de accent pentru a adauga drama si pentru a schimba starea de spirit a unei camere.

Poate fi util sa sortati tipurile de corpuri de iluminat in cateva categorii principale pentru a va usura putin designul de iluminat:

Lumini de suprafata

Corpurile de fixare montate la suprafata sunt vizibile si sunt de obicei la nivel de tavan sau perete. Sunt utilizate cel mai frecvent in intrari, holuri si dormitoare.

Lumini suspendate

Dispozitivele suspendate atarna de tavan printr-un cordon, cablu sau lant. Se gasesc de obicei in salile de mese si bucatarii, in special in casele cu tavane mai inalte.

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro