Timisoara

Ilustratie de carte contemporana in Germania

Ilustratie de carte contemporana in Germania

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1387

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 7 octombrie 2014 - Duminica 2 noiembrie 2014Ma-D: 10-18

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Avem deosebita plăcere de a vă invita la vernisajul expoziției„Ilustrație de carte contemporană în Germania“, care va avea loc în data de 7 octombrie 2014, la ora 18:30, la Muzeul de Artă Timișoara. Livia Coloji, prezentă ca ilustrator în publicații și cărți pentru copii din România și din străinătate, va deschide expoziția și va vorbi despre cărțile și ilustratorii prezenți în expoziție.

Expoziția concepută de Goethe-Institut în colaborare cu Burg Wissem Bilderbuchmuseum al orașului Troisdorf prezintă prin intermediul a 13 grupaje reprezentative o imagine asupra creației unor importanți ilustratori de carte germani. În afară de clasici renumiți pe plan internațional, sunt prezentați și artiști tineri, a căror opere reflectă cele mai actuale tendințe în ilustrația germană de carte.

Expoziția prezintă lucrări ale următorilor artiști: Jutta Bauer, Rotraut Susanne Berner, Nadia Budde, Klaus Ensikat, Wolf Erlbruch, Jacky Gleich, Nikolaus Heidelbach, Sybille Hein, Janosch, Karoline Kehr, Axel Scheffler, Philip Waechter și Katja Wehner. Cei 13 artiști au fost invitați, să selecteze câte cinci imagini dintr-una dintre propriile cărți cu ilustrații și să își argumenteze alegerea. Astfel, expoziția permite o întâlnire foarte personală și directă cu artiștii. Expoziția exemplifică înalta calitate și diversitatea remarcabilă a ilustrației de carte germană.

Pornind de la acuarelă și ajungând la colaj și experimente digitale, ilustrațiile reunite în această expoziție acoperă un spectru larg al artei moderne de ilustrație de carte. Uneori ochiul artistului este naiv, uneori sceptic, alteori obraznic sau chiar intelectual. Unii artiști se joacă cu lumi imaginare și cu vise, alții răsucesc realitatea într-un mod vesel și absurd. Imaginilor expresive ce au culori puternice le sunt alăturate ilustrații tăcute și subtile.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 7 octombrie – 2 noiembrie, de marți până duminică, în intervalul orar 10 – 18, la Muzeul de Artă Timișoara.

O mică parte a expoziției va fi prezentată în Librăria Cărturești (str. Mercy nr. 7).