Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

Importanța unui grătar electric profesional într-un restaurant

Importanța unui grătar electric profesional într-un restaurant

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 5 ani si 7 luni
Vizualizari
1937

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Vrei să servești clienților tăi preparate la grătar, dar ai o reținere în a folosi un grill cu cărbuni în restaurantul tău? Atunci poți opta pentru un model de grill electric profesional și o să te poți bucura de toate beneficiile care vin la pachet atunci când îl vei utiliza.

Grătarul electric este un grătar preferat acum în multe bucătării profesionale. Sunt singurele tipuri de grătare care pot fi utilizate cu succes în spații închise, mai ales dacă vorbim de versiunile compacte.

Cel mai sigur combustibil pentru grătar: curentul electric

Întotdeauna când se dorește într-o bucătărie profesională să se facă friptură la grătar, problema care se pune este combustibilul utilizat.

Nu doar că este nevoie de asigurarea unei cantități suficiente de cărbune sau chiar lemn, dar se face și dezordine, plus că sunt necesare locuri speciale de depozitare a acestor combustibili solizi.

Nu mai vorbim de fumul care este deranjant atunci când grătarul clasic este utilizat. Grill-ul tradițional este de exterior, nu de interior, nu-i așa?

În interior, într-o bucătărie profesională, cel mai bine este ca se apeleze când se pregătește friptură la un grătar electric. Un astfel de grill ce se conectează la curent este chiar mai bun și decât unul cu gaz. Se alimentează aparatul la o priză și gata, nu mai există niciun risc de fum, deoarece modelele electrice au în majoritatea cazurilor capace, plus că, de regulă, există și o hotă deasupra care aspiră fumul degajat de grătar.

Comparativ cu modele tradiționale de grătare cu cărbuni, care prezintă un pericol iminent de incendiu dacă funcționează fără a fi supravegheate permanent, grătarele electrice sunt mult mai sigure, deși nici acestea nu pot să funcționeze totuși fără ca un bucătar să le aibă în grijă.

Profesioniștii cu vechime în materie de preparate la grătar încă mai rămân fideli modelelor de grill ce funcționează cu cărbuni, dar cei din generațiile mai noi tind să folosească prioritar grătare electrice, chiar dacă, trebuie să recunoaștem cinstit, că fripturile preparate nu vor avea același gust ca și carnea friptă la un grătar clasic. Dar vor fi în mod sigur mai puțin nocive pentru sănătate!

Servești fripturi la grill consumatorilor? Atunci ia-ți mai multe tipuri de grătare profesionale!

Cel mai bine este ca într-o bucătărie profesională să existe diverse tipuri de grill-uri. În funcție de necesități și de dorințele clienților să se poată utiliza unul sau altul dintre aceste echipamente gastronomice (grătarul electric, grătarul pe gaz, grătarul cu cărbuni și/sau lemn).

Grătarul electric este cel mai rapid echipament din clasa mare a grătarelor horeca. Se poate servi unui consumator o carne suculentă și niște legume crocante în mai puțin de 15 minute. Și asta fără să te murdărești de cărbuni, fără să ai probleme cu arderea gazelor și cu fumul.

Curățarea grătarelor electrice este mult mai ușoară, nu este necesar să fie lăsate mult ca să se răcească, nu trebuie ca bucătarii să arunce cenușa rezultată din arderea unor combustibili solizi (cărbune, lemn). Pur și simplu se îndepărtează resturile de pe suprafața de gratinare.

Grătarele electrice diferă în funcție de design, dimensiuni, performanțe și confort în utilizare. Ele poate fi puse pe bancul de lucru fără probleme, chiar în incinta bucătăriei. Totul este să existe o priză în apropiere.

Există grătare electrice de banc, grătare cu suport sau picioare. Puterea grătarului este dată de consumul de energie electrică.

Tehnologia a evoluat suficient de mult pentru a oferi o varietate mare de asemenea echipamente pentru fript carne și legume. Cheia este modul în care o persoană va folosi un astfel de produs horeca în bucătăria profesională, nu doar bugetul alocat pentru o astfel de achiziție. Contează și obiceiurile personalului angajat în materie de pregătit fripturi. Mai există bucătari care preferă grill-ul cu gaz pentru că, spun ei, așa au mai mult control asupra căldurii.

O flacără deschisă implică însă mai multe riscuri decât un model de grill electric. În final, succesul unei fripturi îmbietoare va depinde totuși, orice s-ar spune, în cea mai mare măsură de abilitatea bucătarului, deși are și grătarul contribuția sa importantă ce nu trebuie ignorată.

Autor

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/