Timisoara

Importanța utilajelor pentru succesul unui service auto

Importanța utilajelor pentru succesul unui service auto

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
558

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Nu putem vorbi de un atelier auto de succes dacă nu găsim în acesta măcar un elevator auto 2 coloane sau un elevator auto foarfeca, piese hidraulice, standuri de frânăși multe alte dispozitive și utilaje absolut obligatorii pentru succesul unei afaceri din acest domeniu. Prezența unui elevator auto și a altor dotări nu demonstrează doar gama largă de servicii de care puteți dispune în atelierul respectiv, ci și profesionalismul patronului și al mecanicilor. Iatăîn continuare care sunt câteva din dotările de care poate dispune un atelier auto și rolul lor în desfășurarea activității de mecanic.

5 Din cele mai importante dotări ale unui atelier auto

#1 Elevatorul auto corespunzător nevoilor clienților

Dacă este vorba de un atelier auto care se adresează în mod special șoferilor de mașini mici, vă puteți aștepta ca una din dotările sale să fie un elevator de tip foarfecă, special proiectat pentru vulcanizări. Astfel de elevatoare sunt practice și ocupă puțin spațiu datorită structurii lor ergonomice și în același timp sunt ideale pentru depanarea sau verificarea mașinilor cu o masă mică.

Pe de altă parte, dacă atelierul se adreseazăși șoferilor sau proprietarilor de SUV-uri sau microbuze, nu ar trebui să vă surprindă existența unui elevator auto cu o sarcină maximă de ridicare mare, special conceput pentru reglarea geometriei roților la vehicule cu o masă mai mare ca cea a unui sedan sau a unei mașini sport.

#2 Standul de frână pentru camioane
Atelierele auto care oferă servicii de reparații și întreținere pentru vehiculele mari, precum camioanele, au obligatoriu în dotare și un stand de frână. Acesta poate fi prevăzut cu role pentru o revizie facilă a sistemului de frânare și are aceeași structură cu standurile folosite în stațiile ITP.

#3 Compresorul de aer pentru prestarea diferitelor servicii
Compresoarele de aer sunt dispozitive care oferă aer comprimat și pot fi găsite atât în gospodării, cât și în hale industriale, benzinării sau ateliere auto. Într-un atelier ele se folosesc pentru umflarea anvelopelor, vopsirea vehiculelor, sablare sau pur și simplu pentru acționarea altor unelte care funcționează cu aer comprimat.

În mare, indiferent de utilizările lor și tehnologia care le caracterizează, compresoarele au la bază un principiu simplu de funcționare. Ele sunt acționate prin creșterea presiunii gazului din interior (care în general este aer) și diminuarea progresivă a volumului acestuia. Compresoarele cu aer sunt prevăzute cu un piston, un șurub rotativ sau o diafragmă.

#4 Recuperatorul de ulei
Extractoarele de ulei sau recuperatoarele de ulei sunt dispozitive folosite în atelierele auto pentru extracția și pomparea uleiului din interiorul vehiculului. Acestea sunt prevăzute cu un set de sonde pentru extracție, un recipient de colectare, furtune de aspirare și evacuare și pâlnie. Cele mai multe au o capacitate maximă de evacuare de 80 de litri și o rată de absorbție de 6 litri pe minut.

#5 Aparat de încărcare a freonului pentru aerul condiționat

În ziua de astăzi, datorită faptului că majoritatea vehiculelor care circulă pe carosabil sunt prevăzute cu sisteme de aer condiționat, una din dotările atelierelor de succes este aparatul de încărcare a freonului. Aceste dispozitive au mai multe funcții printre care se numărăși verificarea scurgerilor de freon, umplerea cu ulei nou sau soluție de contrast și descărcarea condensabilă.

Valoarea totală aproximativă a dotărilor esențiale pentru un atelier auto de succes

Dotările menționate mai sus sunt doar câteva din dispozitivele și utilajele care se pot găsi într-un atelier auto orientat către creșterea cifrei de afaceri prin oferirea celor mai bune servicii pentru clienți. Dacă vorbim de echipamente noi și moderne, valoarea totală a acestor dispozitive depășește lejer suma de 10.000 de euro, dar face ca investiția în afacere să poată fi amortizată rapid.

Cu cat cât gama dotărilor din interiorul unui atelier este mai generoasă, cu atât serviciile oferite de acesta sunt mai variate și se desfășoară la standarde de calitate mai mari pentru clienți. În plus, un atelier dotat corespunzător, nu este neapărat un atelier scump. Prezența utilajelor din interiorul acestuia face ca operațiunile de revizie și depanare să poată fi realizate rapid, astfel încât atelierul să poată urmări dezvoltarea prin creșterea numărului de clienți serviți și nu neapărat printr-o taxare piperată a celor care îi calcă pragul.